Košarka

AU, DEČKO! OVO JE NAJGLUPLJI CRVENI KARTON GODINE: As Arsenala za 5 SEKUNDI dobio dva žuta, evo i kako! (VIDEO)

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Neverovatno šta je uradio Gabrijel Martineli.

Izvor: Twitter/BT Sport 2/Screenshot

Brazilski napadač Gabrijel Martineli (20) je možda i najtalentovaniji igrač Arsenala, ali je potrebno još samo da "smiri bubice" kada igra kako mu se ne bi dešavale stvari kao u četvrtak uveče.

Arsenal je pobedio na teškom gostovanju Vulverhemptonu (1:0) golom njegovog zemljaka Magaljaeša iz 25. minuta, međutim sve je mogao da prokocka Martineli koji je isključen na dvadesetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Srećom po njega, Arsenal je uspeo da sačuva mrežu do kraja meča.

Martineli je igrao solidnu utakmicu na "Molinuu" sve do 69. minuta kada je potpuno izgubio kompas i dobio možda i najgluplji crveni karton ove sezone. Najneobičniji bez dileme...

Sve se odigralo u bukvalno pet sekundi - pošto je sudija Majkl Oliver kaznio Martinelija sa po žutim kartonom za dva prekršaja pravila fudbalske igre. Automatski, to je značilo i isključenje, a navijači "tobdžija" uhvatili su se za glavu kada su shvatili kakvu glupost je napravio njihov igrač.

Prvo je ometao Danijela Podensea prilikom izvođenja auta, što Oliver nije odmah sankcionisao, da bi potom vraćajući se u odbranu faulirao sa leđa Nelsona Semeda.

Oliver ga je pozvao i odmah mu pokazao dva žuta, odnosno crveni karton.

Tagovi