Košarka

PARTIZAN SE REVANŠIRAO SA KAMATOM! Crno-belo iskupljenje - Španci "pregaženi" u "Pioniru"!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Partizan u Beogradu savladao španski tim i nastavio borbu za prvo mesto.

Izvor: MNPress

Iskupljenje i revanš sa kamatom, sve u jednom za košarkaše Partizana. Prvo su se pred svojim navijačima iskupili za poraze u Ankari i Badaloni, a onda su demolirali Andoru.

Ekipa Željka Obradovića se tako revanširala španskom timu za poraz u prvom meču - 95:70 (24:16, 21:19, 24:19, 26:16).

Za razliku od nekih prethodnih mečeva u ovom je Željkov tim bio mnogo bolji, želja, borbenost, donošenje dobrih odluka i bolji šut za tri poena, samo neki od elemenata koje su vidno unapredili. Sve to zajedno je donelo važnu pobedu i nastavak trke za prvo mesto i prednost domaćeg terena u Evrokupu. Uz to je prve minute upisao i Tristan Vukčević.

Kevin Panter i Zek Ledej su bili najraspoloženiji u domaćem timu na startu meča, oni su dali 13 od prvih 18 poena ekipe (18:14). A, onda je i Vukčević dobio prve minute i dobio aplauze sa tribina.

Problem za crno-bele bila je treća lična Kuruksa na oko tri minuta pre poluvremena, ali su se Aleksa Avramović i Matijas Lesor potrudili da sve to nadomeste. Aleksa je trojkom pokrenuo tim, francuski centar je bio dominantan na obe strane terena, pa je tako razlika na poluvremenu bila dvocifrena (45:35).

"Fokus je veoma važan. Znamo da smo igrali dobro. Čeka nas još 20 minuta protiv tima koji će se boriti do poslednje sekunde, baš kao i mi", rekao je Obradović u pauzi.

Drugo poluvreme su bolje započeli gosti, forsirali su šut za tri i pogađali, a onda je na scenu stupio Ledej. Napravio je sam seriju od 5:0 i pokrenuo ekipu, a sve to je nagradio Madar u završnici deonice, pa je srpska ekipa u poslednji kvartal ušla sa ogromnih "+15" (69:54).

Partizan je u poslednjih 10 minuta došao do "+20" (74:54), Andora je tu prednost prepolovila za dva minuta, ali je na to odgovorio Panter i njegova trojka je ujedno stavila tačku na bilo kakav preokret gostiju (84:66).

PARTIZAN: Kuruks, Panter 16 (5as), Vukčević 2, Ledej 20, Zagorac 2, Avramović 6, Koprivica 4 (8sk), Dangubić, Mur, Lesor 18 (12sk), Trifunović 12, Madar 15 (4as, 4sk)

ANDORA: Mekintajer 7 (7as), Pauli 13 (9sk), Babatunde, Ljovet 5, Hana 17, Nakić 5, Dijanj, Kroford 5, Kolom 2, Arteaga 16, Mekel

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt