Košarka

TEŽAK PORAZ BUDUĆNOSTI, VENECIJA OSVOJILA "MORAČU"

Autor Alen Kasmić

Košarkaši Budućnost Volija izgubili su od Venecije u 13. kolu Evrokupa - 72:82.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ekipa Aleksandra Džikića odigrala je veoma loš meč, od samog početka bila je u velikom minusu i nakon toga nije bilo oporavka.

Na povratku navijača u "Moraču" "plavi" su bili potpuno van ritma u napadu, probudili su se tek kada je praktično sve bilo gotovo i ovim porazom se sada komplikuje situacija u borbi za jedno od prva četiri mjesta.

Crnogorski šampion je očajno ušao u meč, kao da glavom Džastin Kobs i drugovi nijesu bili u podgoričkoj dvorani. To je italijanski predstavnik iskoristio i na krilima Džordana Tiodora koji je nedavno stigao u Veneciju poveo 10:0, a nakon šest i po minuta igre bilo je 21:4.

I sve nakon toga, do posljednje četvrtine, bilo je znaku gostiju koji su letjeli na terenu, dok je Budućnost bila u nokdaunu.

Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 27:49.

Kada je Džef Bruks pogodio za +24 (51:27) bilo je praktično sve jasno. Budućnost nije bila šuterski raspoložena kako bi se vratila, ali je uspjela da makar smanji zaostatak u nastavku. Na krilima Vladimira Micova koji je sa 11 poena probudio publiku, a Kendrik Peri u posljednjem minutu treće četvrtine smanjio na 49:60.

U finišu treće i početkom četvrte četvrtine domaćin je u tri navrata prilazio na devet poena zaostatka, ali je onda izostao skok. U jednom napadu Venecija je imala tri ofanzivna skoka, u narednom pokupila novi, pa su Ostin Dej i Majkl Bramos iskoristili poklone - na manje od četiri minuta prije kraja vratili su dvocifreni plus (76:61) i sve je bilo jasno.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Vili Rid sa 15 poena, Micov je ubacio 14, a po deset Petar Popović, Peri i Kobs.

Na drugoj strani 15 koševa Tiodora, te po 12 Bramosa i Mičela Vota.

Komplenu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt