Košarka

REAL MADRID DAO SAMO 17 POENA ZA POLUVREME: Fenerbahče opet pokazao zašto je HIT Evrolige ove zime!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Još jedna pobeda ekipe Saše Đorđevića u najjačem takmičenju

Izvor: Profimedia

Fenerbahče ne staje! Ekipa Aleksandra Saše Obradovića u utorak je u Istanbulu savladala i Real, i to tako što je do poluvremena primila samo 17 poena. Konačan rezultat bio je 66:51 za (19:8, 8:9, 21:13, 18:21) za turski tim koji već skoro dva i po meseca igra praktično perfektno u najjačem takmičenju.

Od 2. decembra i pobede protiv Monaka u Istanbulu, Fener je ostvario devet pobeda u deset evroligaških utakmica i tako je popravio svoj skor na 12-10, sa sve realnijim izgledima da mirno osigura mesto u plej-ofu.

Srpski bek Marko Gudurić i u utorak je bio najefikasniji igrač Fenerbahčea, čime je opet potvrdio lidersku ulogu koju je preuzeo posle teških povreda Nanda De Koloa i Jana Veselog. Kada je taj tandem "pao", mnogi su pomislili i da će Fener teško nastaviti ka borbi za ulazak u plej-of, ali je Đorđevićev tim zaigrao još čvršće i iz kola u kolo pokazuje snažan karakter, na čemu "Sale Nacionale" posebno insistira.

Fener je u poslednja dva kola pobedio dva "teškaša" Evrolige, jer je u prošloj rundi bio bolji i od Armanija u Milanu, a do kraja februara čekaju ga dueli protiv Bajerna kod kuće i gostovanja Monaku i Crvenoj zvezdi.

Uskoro opširnije...