Košarka

DŽIKIĆ: KADA UĐE NEKO S KLUPE I REZULTAT NE PADA, TO JE PRAVA STVAR

Autor Alen Kasmić

Aleksandar Džikić zadovoljan nakon pobjede Budućnost Volija protiv Mornar Barskog zlata u Baru.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

U velikom crnogorskom derbiju "plavi" su večeras slavili u "Topolici", a nakon meča trener crnogorskog šampiona posebno je bio zadovoljan igrom u drugom poluvremenu.

"Mihailo zna šta mislim o njemu i ovoj ekipi, nije me iznenadilo što su upisali šest pobjeda na posljednjih osam utakmica. Izgubili su samo od evroligaša i Partizana, protiv kojeg su bili u igri sve vrijeme. Imaju moć u napadu zbog šuta za tri poena, na sve to je ušao i mali sa klupe Živanović", rekao je Džikić.

Partija mladog plejmejkera Barana ga nije iznenadila, međutim...

"Ne mogu da kažem da smo mi iz stručnog štaba iznenađeni, ali igrači drugačije gledaju Gordića, koji je dominantan plejmejker u ABA ligi, nego njegovu zamjenu", dodao je srpski stručnjak.

Nakon sporije igre u odbrani u prvom poluvremenu, Podgoričani su zaigrali znatno agresivnije u nastavku.

"Trudili smo se da nađemo petorku koja može dobro da odigra u oba pravca. Znamo odakle prijeti ekipa Mornara, igrali smo bliže na šutu za tri poena i bolje smo kontrolisali reket. Pokušali smo da trčimo iz dobre odbrane, imali seriju na početku treće četvrtine, što nam je pomoglo da se vratimo u meč i stignemo do laganog vođstva. U nastavku nismo imali slabog pojedinca. Kad uđe neko s klupe i ne pada rezultat, to je prava stvar", poentirao je Aleksandar Džikić.