Košarka

BUDUĆNOST OSVOJILA "TOPOLICU": ODBRANA I PETAR POPOVIĆ SRUŠILI MORNAR

Autor Alen Kasmić

Još jedan sjajan crnogorski derbi, domaćinu je pripalo prvo poluvrijeme, gostima drugo i na kraju trijumf Budućnost Volija koji su savladali Mornar Barsko zlato u Topolici - 73:62.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Bio je ovo novi zanimljiv duel najboljih crnogorskih klubova koji su "plavi" odlučili na krilima fantastične odbrane i novom dobrom partijom u napadu Petra Popovića koji je devet od ukupno 16 poena ubacio u posljednjoj četvrtini. Uz prepoznatljivu defanzivnu partiju.

Prvi dio meča u "Topolici" pripao je domaćinu koji je igrao sjajno na krilima mladog Balše Živanović. Domiirali su barski bekovi, odbrana Podgoričana nije bila na nivou što je ekipa Mihaila Pavićevića znala da koristi.

Mornar je vodio tokom skoro cijelog prvog poluvremena, a na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 42:36.

A, onda u nastavku potpuna dominacija "plavih" koji su zaigrali mnogo agresivnije u odbrani, a Mornar potpuno stao u napadu. Bez rješenja bili su Nemanja Gordić i drugovi pa je za 20 minuta igre u nastavku "ponos Bara" ubacio isto toliko poena.

Budućnost je treću četvrtinu otvorila serijom 16:4, preuzela je vođstvo i nijednog trenutka ga nije ispuštala do kraja meča.

Jeste Mornar prišao do kraja treće četvrtine na 53:51, nešto kasnije i na 54:55, ali to je bilo sve. Serijom 10:0 Budućnost je otišla na 65:54 i odškrinula vrata novoj pobjedi u lučkom gradu.

Do samog kraja crnogorski šampion održao je prednost bez većih problema i upisao četvrtu vezanu pobjedu protiv velikog rivala u regionalnom takmičenju.

Uz Popovića, 16 poena je ubacio i Vili Rid, Kendrik Peri je dodao 13, a Edin Atić deset.

Na drugoj strani dvocifreni učinak imali su Gordić i Živanović (po 11, Živanović sve u prvom poluvremenu) i Tejlor Smit (deset).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt