Košarka

UMALO TUČA! GUDURIĆ RAZBIO ARMANI, HAJNS KRENUO NA NJEGA: Saša Đorđević ulijetao da smiri situaciju!

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Napete scene u Mediolanum Forumu, gdje as ponovo vodio Fenerbahče do trijumfa u Evroligi.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Kada je Fenerbahče krajem 2021. ostao bez povređenih lidera Jana Veselog i Nanda De Koloa, bek Marko Gudurić prepoznao je situaciju i preuzeo lidersku ulogu. I nastavio je da vuče Fenerbahče ka Top 8 fazi!

Šuter iz Priboja blistao je ovog četvrtka i u Milanu, gdje je u pobedi protiv Armanija (71:60) postigao 17 poena, uz šest asistencija i tri ukradene lopte. Gudura je bio u prvom planu i zadavao je domaćinu odlučujuće udarce, uključujući i trojku sa osam metara u finišu.

Uz to, tokom napete završnice Srbin je nekoliko puta gestikulirao prstom ka nekome sa klupe Armanija, a na to je u poslednjim trenucima meča reagovao Kajl Hajns, centar domaćih, i krenuo na Gudurića. U tom trenutku nastao je haos na centru terena, pa je i trener Fenerbahčea Aleksadar Saša Đorđević morao da smiruje situaciju, ali i trenera domaćih Etorea Mesinu.

Kada se strasti smire, Fener će ipak osećati samo zadovoljstvo zbog četvrtog trijumfa u nizu, a osmog u poslednjih devet evroligaških utakmica. U ovom uspehu je Gudurić ostao na visokom nivou i potvrdio odličnu formu. On je u poslednja četiri trijumfa postizao po 15,5 poena i potvrdio da je lider Đorđevićevog tima.