Košarka

NEVJEROVATAN PUT KOBSA U BOLONJU: Vakcinisan Sputnjikom, putovao automobilom, nije mogao da uđe u hotel i svlačionicu

Autor Alen Kasmić

Košarkaši Budućnost Volija su prije dvije noći upisali veliku pobjedu protiv Virtusa u Evrokupu, ali će jedan igrač vjerovatno do kraja života pamtiti putovanje u Bolonju.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Riječ je o Džastinu Kobsu koji je prošao pravi pakao kako bi bio na parketu u utorak veče. Kako javlja "Gazzeta dello sport" Amerikanac sa crnogorskim pasošem vakcinisan je ruskom vakcinom Sputnjik, koju nijesu odobrile zemlje Evropske unije, pa je plejmejker "plavih" treniran kao nevakcinisana osoba.

Uslijedio je nevjerovatan put. Budućnost je Kobsa poslala privatnim avionom u Ljubljanu, odakle je automobilom stigao do Bolonje, piše tiražni italijanski medij.

I kada se činilo da je problem riješen, uslijedili su novi po dolasku na sjever Italije.

Zbog korona ograničenja za nevakcinisane sportiste i osobe, Kobs je vrijeme morao da provodi u automobilu kojim je stigao iz Slovenije, jer nije mogao da uđe u hotel gdje je bio smješten ostatak ekspedicije crnogorskog šampiona.

Nije mogao da uđe čak ni u svlačionice u dvorani u koju je ušao neposredno prije početka meča, a napustio je odmah nakon velike pobjede u kojoj je Kobs upisao osam poena (jedan od njih je koš sa poludistance u samom finišu) i četiri asistencije.

Kako piše "Gazzeta" Kobsu je ulazak u Italiju dozvoljen samo zato što je imao negativan test na COVID-19 ne stariji od 48 sati prije ulaska u zemlju.

Nevjerovatna priča o "izletu" Džastina Kobsa u Bolonju koju će sigurno pamtiti do kraja života.