Košarka

ABA LIGA: VILI RID MVP JANUARA

Autor Alen Kasmić

Centar Budućnost Volija ove sezone prosječno bilježi 14,5 poena, uz sedam skokova i jednu asistencija.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Vili Rid iz kola u kolo pokazuje dominaciju pod obručima, a sada je stiglo i individualno priznanje. Centar Budućnost Volija proglašen je za najkorisnijeg igrača Admiralbet ABA lige u januaru, objavljeno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

"Plavi" su u prvom mjesecu u godini odigrali dva meča u regionalnom takmičenju i upisao oba trijumfa - protiv Igokee u Laktašima i Cedevita Olimpije u Podgorici.

Rid ove sezone u ABA ligi prosječno bilježi 14,5 poena, uz sedam skokova i jednu asistencija.

"Zahvalan sam i počastvovan što sam osvojio nagradu. Priznanje je potvrda kvalitetnog rada koji sam uložio i mojih saigrača koji su mi pomogli da je osvojim. Zahvalan sam što mogu da dobitnik nagrade, ne samo zbog sebe, već i zbog navijača, porodice i posebno moje supruge“, rekao je Rid.

On je istakao da je cilj svake godine osvajanje šampionata.

"Znamo da je pred nama još dug put, ali smo u odličnoj poziciji i radujemo se izazovima koji nas očekuju", rekao je Rid.

"Petica" crnogorskog šampiona regionalnu javnost oduševljava sjajnim zakucavanjima.

"Nema tajne, samo je tajming u pitanju. Treniramo te pasove timski, a i dobro komuniciramo jedni sa drugima. Žao mi je što navijači uživaju u zakucavanjima. S razlogome me zovu 'Showtime'", kroz smijeh priča Rid.