Košarka

MUČENJE ZVEZDE, NEGATIVNI REKORD EVROLIGE I PORAZ U PIONIRU! Promašaji, greške, isključenje Kalinića – a malo je falilo!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ne pamti Evroliga meč sa manje poena u prvoj četvrtini, a ni do kraja se nije gledala lepa košarka. Na kraju - poraz Zvezde u meču za zaborav.

Izvor: MN Press

Svi će se truditi da zaborave meč koji su videli u "Pioniru", mada će on ostati upamćen u istoriji Evrolige i to po negativnom rekordu!

Posle samo 15 poena postignutih u prvoj četvtini videlo se da će ovo biti jedan tesan, neatraktivan i fizički zahtevan meč, a u svemu tome se ipak video veći kvalitet i "dubina" tima iz Italije.

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJA MILANO 57:63 (8:7, 15:19, 21:24, 13:13)

Posle prvih 6 minuta i 11 sekundi meča rezultat je bio 3:0 za Zvezdu, a iako su timovi u nastavku meča uspeli da pronađu kakav-takav napadački ritam, ovaj meč nikome neće ostati u lepom sećanju.

Očigledno umorna oba tima imala su vrlo jasne probleme, crveno-beli su gubili lopte i bili dekoncentrisani u napadu, a Olimpija je promašivala otvorene šuteve, pa su tako meč otvorili sa 11 promašaja!

Crveno-beli ipak nisu imali nekoga ko bi i u meču bez ritma, sa mnogo kontakta uspeo da sam sebi kreira dovoljno poena. Holins je imao svoje momente, pogotovo je u trećoj četvrtini uspeo da sa nekoliko sjajnih poteza u odbrani dođe do lakih poena, kao i uvek Nikola Kalinić se izborio za svojih 13 poena, ali to nije bilo dovoljno.

Olimpija je imala Bena Bentila koji je iz drugog plana uspeo da pogađa i završio je meč sa 12 poena, a u jednom periodu utakmice i Malkom Dilejni je povezao tri trojke i na kraju sa svojih 18 poena bio najzaslužniji za jako bitnu pobedu svog tima.

CRVENA ZVEZDA: Volters 5 (5sk), Davidovac 2 (6 sk), Mitrović 5, Lazić 1, Kalinić 13, Dobrić 9, Holins 13, Ivanović 4, Marković 1, Vajt, Kuzmić 4, Cirbes

OLIMPIJA MILANO: Meli 4 (8sk), Rodrigez 2, Tarzuski, Riči 10, Bilja, Hol 9, Dilejni 18, Denijels, Alviti, Hajns 8, Bentil 12 (9sk), Datome