Košarka

PARTIZAN U SERIJI PORAZA - PALI I U TURSKOJ! Umor stigao Obradovićev tim, bez šanse u Ankari!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Partizan je zaobilaznim putem stigao do Ankare, a tamo su izgubili od Turk Telekoma.

Izvor: MN Press

Drugi uzastopni poraz Partizana. Posle ABA lige i duela sa Megom, izgubili su i meč u Evrokupu.

Vidno umorni, bez energije i sa velikim brojem promašaja i grešaka su crno-beli mogli samo da čestitaju Turk Telekomu - 85:71 (21:18, 22:14, 17:14, 25:25).

Ekipa Željka Obradovića je u Ankaru stigla oko tri ujutru po lokalnom vremenu, imali su pravo putešestvije zbog vremenskih neprilika i letova. Mučili su se na obe strane terena, a ovaj poraz bi mogao da ima veliki uticaj u borbi za prvo mesto u grupi "A" Evrokupa...

Od samog početka je bilo vidljivo da crno-belima nedostaje energija. Previše grešaka, loših šuteva, promašaja. Kada bi napravili dobre akcije u napadu, usledili su problemi na drugoj strani terena.

Sve to je domaćin znao da iskoristi i da kazni, a podatak da niko u srpskom timu nije bio dvocifren posle prvog dela najbolje opisuje dešavanja na parketu. Na pauzi su imali dvocifren zaostatak (43:32).

"Nismo igrali dobro, donosili smo loše odluke, moramo to da popravimo", rekao je Lesor, koji je bio najefikasniji sa osam poena.

Nije se mnogo toga promenilo u nastavku. Obradović je pokušavao da pronađe pravu petorku, Glasa je uveo u igru prvi put u 26. minutu, ali ni to nije pomoglo. Domaći tim je na sve imao odgovor i u poslednji kvartal je ušao sa ogromnim vođstvom (60:46).

Mur je bio jedini raspoložen u napadu, tražio je način da vrati svoj tim, ali nije u tome uspeo. Zaostatak je bio preveliki.

U sledećem kolu gostuju Huventudu u Evrokupu, a pre toga ih čeka gostovanje Krki u ABA ligi.

TURK TELEKOM: Perez 5, Klemons 20 (8as), Gulaslan 2, Gejik 5, Demir 2 (6sk), Elis 8 (6sk), Dokins 8, Džonson 15, Engindeniz, Terel 15, Ogut 5, Gozeneli

PARTIZAN: Kuruks, Panter 14 (5sk), Ledej 10 (4sk), Zagorac, Avramović 10 (6as), Koprivica 2, Smailagić 4, Mur 15, Glas, Lesor 14 (8sk, 4-16 sa penala), Trifunović, Madar 2