Košarka

DOMINACIJA! VUČEVIĆ MAESTRALNOM IGROM VODIO ČIKAGO DO POBJEDE

Autor Jovana Raičević

Nakon dvije utakmice koje je odigrao u nešto slabijem izdanju, Nikola Vučević je pokazao dominaciju i vodio Čikago do pobjede nad Oklahomom u gostima! - 111:110.

Izvor: Profimedia

Kakva utakmica je viđena u Oklahomi - imali su gosti iz Čikaga 28 poena prednosti, ali su na kraju morali da strepe do samog kraja.

Nikola Vučević je bio odličan sa 26 poena (šut iz igre 10/18), 15 skokova, četiri asistencije, tri blokade i jednom ukradenom loptom, predvodivši Bulse ka važnom trijumfu.

On je imao podršku Ajoa Dosunmua sa 24 i Zeka Levina sa 23 poena, pa Oklahomi nije pomogao ni sjajni Gildžijus Aleksander.

Prva zvijezda Tandera je ostvarila učinak 31 poen i 10 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za veliki preokret, pa su Bulsi posle dva uzastopna poraza konačno upisali trijumf.

U preostalim mečevima, Finiks je savladao Jutu 115:109, Nju Orleans je bio bolji od Indijane 117:113, dok je Klivlend uspio da savlada Njujork Nikse 95:93.

NIKOLA VUČEVIĆ
Izvor: NBA Basketball

Demar Derozan je odmarao, a vratio se Zek Lavin, koji je upisao 23 poena, po sedam skokova i asistencija. Odličan je bio Ajo Dosunmu sa 24 poena.

U ekipi Oklahome Šaj Gildžes Aleksander je postigao 31.