Košarka

ZVEZDA VODILA CEO MEČ, PA NA KRAJU SVE BACILA NIZ VODU: Lamonika izbacio Kalinića, Dobrić promašio za pobedu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Kakav meč, strašan meč, a na kraju poraz Crvene Zvezde u poslednjim momentima!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je vodila gotovo ceo meč, ali na kraju je na semaforu pisalo 69:67 za ASVEL! Morali su crveno-beli poslednja četiri minuta da igraju bez isključenog Nikole Kalinića, Ognjen Dobrić je imao šut za pobedu, ali na kraju su u još jednoj neizvesnoj završnici ostali bez plena.

Crveno-beli su sjajnom odbranom otvorili meč, primili su samo 25 poena za poluvreme, ali jednostavno napad nije proradio ni u jednom delu meča i na kraju je to presudilo.

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)

Sjajno je počeo meč i posle 5:4 za ASVEL crveno-beli su uz sjajnu defanzivu i raspoložene Vajta i Dobrića držali dvocifrenu prednost sve do poluvremena.

A onda se u drugom delu igre pojavio Pol Lakomb. Sjajni Francuz je nanizao čak 17 poena, od čega 10 u trećoj četvtini kada je ASVEL uspeo da poništi sve ono za šta je Zvezda vredno radila 20 minuta i da izjednači na 46:46.

U poslednjih 10 minuta se sve rešavalo, a uspeli su crveno-beli posle poena Kalinića da se odlepe na 63:58, ali jednostavno nije bilo rešenja koje bi donelo te odlučujuće poene za pobedu. Sa druge strane posle Lakomba koji je vodio tim u trećoj četvrtini u četvroj se na terenu pojavio Kris Džons i rešio meč.

Na kraju je u lošem poslednjem napadu Dobrić promašio trojku za pobedu i Zvezda je još jednom ostala bez trijjumfa u meču na jednu loptu.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4 (5as), Davidovac 2, Mitrović 9 (7sk), Lazić 2, Kalinić 9, Dobrić 20, Holins 5, Ivanović, Marković 2, Vajt 12, Kuzmić 2, Cirbes

ASVEL: Džons 17 (5as), Kaudi 2 (7sk) , Lakomb 17 (7sk), Dio 3, Najt 4, Rišer, Gist 9, Fal 4, Osetkovski 7, Strazel 5, Fal 1