Košarka

Ništa od novog preokreta: Budućnost na -21 protiv Ulma u "Morači"

Autor Milena Mijušković

Košarkaši Budućnost Volija nijesu imali snage za još jedan herojski povratak kao prošle sedmice protiv Burse. „Plavi“ su večeras u „Morači“ ubjedljivo izgubili od Ulma 89:68 u desetoj rundi grupe A Evrokupa.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Problemi sa korona virusom, nedostatak pravog trenažnog procesa osjetio se u trećem porazu u sezoni u evropskom takmičenju. A, da će ovo biti teška noć za crnogorskog šampiona moglo se naslutiti već nakon prve četvrtine.

Igrao je njemački predstavnik bez greške (ubacili svih 11 koševa iz igre, 9-9 za dva, 4-4 za tri), ali im je u tome mnogo pomogla i nepažnja Budućnosti u odbrani. Previše mlako je djelovala ekipa Aleksandra Džikića. Ulm je majstorski koristio činjenicu da Budućnost ima samo jednog centra (Filip Barović) u rosteru, pa je na kraju sakupio 41 skok (Budućnost 22). Ređali su se poeni Kristijana Felisija i drugova kao na traci, a prva dvocifrena razlika stigla je na 3:20 do kraja prve četvrtine. Već nakon prvih deset minuta bilo je 30:15 i tada je postalo jasno da je pred Džastinom Kobsom i drugovima paklen posao.

Gdje su stali u prvoj, gosti su nastavili u nastavku meča. Turbulentan put (Cirih – Beč – Tirana, pa autobusom do Podgorice) nije se osjetio u igri ekipe Tajrona Mekoja koja je održavala prednost do samog kraja i nije dopustila Budućnosti da se vrati.
Na kraju, konačnih +21. Za treći poraz Budućnosti u Evrokupu ove sezone. Ovom pobjedom Ulm je poništio pobjedu „plavih“ u Njemačkoj u prvom dijelu grupne faze.

Najefikasniji u redovima podgoričkog sastava bio je Kobs sa 17 poena, Petar Popović je dodao 16, a dvocifreni su bili Di Džej Sili sa 13 i Marko Jagodić Kuridža sa deset koševa.

Na drugoj strani 18 poena Semaja Kristona, 17 Felisija i 14 Blosomgejma.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.