Košarka

DONČIĆU CARE! UBACIO "TRIPL-DABL" ZA REKORD FRANŠIZE: Ponovo je pokazao moć, a nije šutirao ništa posebno! (VIDEO)

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Bilo je to slabo šutersko veče, ali sve ukupno gledano, ponovo je bio nezaustavljiv!

Izvor: Profimedia

Nema toga što Luka Dončić ne može! Slovenački košarkaš nastavlja da briljira u NBA ligi, pošto je u neizvesnoj pobedi Dalasa nad Oklahomom upisao 41. tripl-dabl u karijeri!

Dalas je slavio 104:102, a Dončić je nastavio da pomera granice.

Slovenac je meč završio sa 20 poena, 12 asistencija i 11 skokova, uz tri blokade i tri ukradene lopte, a sa 41. tripl-dablom ima ih više nego svi drugi igrači Dalasa zajedno!

Nije to bila lepa pobeda za Maverikse, ali jeste bila deveta u poslednjih 10 utakmica. Štaviše, nije ni Dončić bio tako spektakularan kako ume.

Čak 12 od svojih 20 poena je ubacio sa linije za slobodna bacanja, a iz igre je šutirao tek 4/17. Ipak, i pored toga, našao je način upiše tripl-dabl i pomogne timu na putu ka pobedi.

Fini Smit je imao 17 poena i 10 kokova, Džejlin Branson je dodao 14, dok je Porzingis ubacio 13. Boban Marjanović nije igrao na ovom meču.

Najbolji pojedinac na meču je bio Oklahomin Aleksander, koji je postigao čak 34 poena. Dort ga je pratio sa 18, ali na kraju, nisu uspeli da naprave veliki preokret nakon što je Dalas u jednom trenutku imao 22 poena razlike.

Tagovi