Košarka

ISTORIJA! JOKIĆ UPISAO DVA TRIPL-DABLA ZA 24 SATA: Denver se mučio, a navijači upalili "seksimetar" za Nikolu!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Težak meč za Jokića, sjajna partija, ali i ubjedljiv poraz.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić odigrao je još jednu maestralnu partiju za Denver, međutim to nije bilo dovoljno kako bi slavili protiv Jute, čak ni pristojnom razlikom.

Juta je pobijedila 125:102, međutim vrijedi istaći da je Jokić uspio još jednom da ispiše istoriju NBA lige. Naime, Jokić je uspio da za manje od 24 sata upiše dva tripl-dabla, ali da bi to kod njega ostavilo pozitivan utisak - moraće da mu se pridruže i drugi košarkaši.

Jokić je prethodne noći upisao 25 poena, 15 skokova i 14 asistencija, za 37 minuta na parketu, a procenti šuta ponovo su bili izuzetni (10/18), čak nije imao ni mnogo izgubljenih lopti (3).

Ipak, Jokića je pratio tek Aron Gordon sa 20 poena, odnosno tu je bio i Vil Barton sa 16, ali uz loš šut (6 od 17), a to je premalo da bi se ugrozila Juta. I ove sezone igraju u odličnoj formi, trenutno drže treće mjesto na Zapadu, a čini se da čak ni oni još nisu stigli do maksimuma.

Do pobjede ih je vodio Donovan Mičel sa 31 poenom, dok je Bojan Bogdanović ubacio još 21, a vrijedi istaći i Rudija Gobera koji je imao najviše posla.

Zna se koliko Jokić uspijeva da ga namuči, ali je i Francuz odigrao odličan meč. Pogodio je sve što je šutnuo (7/7) za 18 poena, dok je imao još i 19 skokova, međutim i pored toga je ostvario nevjerovatnu partiju i ponovo izazvao veliku pažnju na tribinama gdje je jedan navijač donio "seksimetar" za njega.

Jokić
Izvor: Youtube/ Z. Highlights

NBA REZULTATI

Detroit - Finiks 108:135
Sakramento - Hjuston 112:118
Denver - Juta 102:125
Minesota - Golden Stejt 119:99

Tagovi