Košarka

U NBA NIŠTA NOVO - JOKIĆ DELIO LEKCIJE NURKIĆU: Zakucavao jednom rukom, a tu su i LUDE asistencije! (VIDEO)

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Denver je ostvario ubedljivu pobedu nad Portlandom.

Izvor: Profimedia

Navikli smo da su mečevi Denvera i Portlanda zanimljivi, često i na "jednu loptu", međutim u noći između četvrtka i petka Nagetsi su "oduvali" tim iz Oregona!

Služio ih je šut (63%), sve im je polazilo za rukom, a oslabljena ekipa Portlanda jednostavno ove sezone ne može da se nosi sa jačima od sebe. Tako je Denver lako pobedio 140:108, praveći veliku razliku čak i kada je druga postava dobila priliku u poslednjoj četvrtini.

Srpski centar Nikola Jokić je ponovo odigrao maestralan meč, iako nije mnogo ni bio na terenu. Odlučio je da ga štedi Majk Maloun, pa mu je dao svega 28 minuta na parketu.

To je bilo dovoljno Jokiću da ubaci 20 poena, uz šut 8 od 10, kao i da uhvati osam lopti i da asistira za još sedam koševa. Uspeo je srpski centar i da odigra atraktivno, pa je tako na početku meča uspeo da pobegne Nurkiću i da zakuca loptu u koš jednom rukom, za aplauze domaćih navijača.

Pogledajte!

Upravo Nurkić nije imao rešenje (ponovo) za Jokića, meč je završio sa 10 poena i osam skokova, dok je lider njegovog tima bio Ben Meklmor sa 18 poena. S druge strane klupa Denvera je ubacila čak 66 poena, što je sigurno odlična vest za Malouna pred nastavak sezone.

Barton je bio najefikasniji sa 21 poenom, s tim da je meč završio ranije zbog povrede, dok su Grin (19), Kampaco (18), Hiland (17) i Naži (16) takođe bili odlični.

Prethodne noći na terenu je bio još i Nemanja Bjelica, koji nije uspeo da se upiše u strelce u porazu Golden Stejta protiv Milvokija (118:99), dok Aleksej Pokuševski nije ni ulazio u igru za Oklahomu koja je napravila veliko iznenađenje pobedivši Bruklin (130:109).

Zanimljivo je da je na parketu bio i Džon Končar, igrač srpskih korena koga zove Hrvatska, a koji je odigrao možda i najbolji meč u karijeri. Njegov Memfis je pobedio Minesotu, a Končar je imao važnu ulogu...

NBA REZULTATI

Milvoki - Golden Stejt 118:99
Memfis - Minesota 116:108
Nju Orleans - L.A. Klipers 113:89
Bruklin - Oklahoma 109:130
Denver - Portland 140:108

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi