Košarka

PARTIZAN RUTINSKI PROTIV ZADRA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Prvi meč "crno-belih" u 2022. godini košarkaši Željka Obradovića lako su riješili u svoju korist. Žrtva u "Kombank areni" bio je Zadar, koji je savladan sa ubjedljivih 102:73.

Izvor: MN Press

Partizan je odmarao od 22. decembra do danas, a vidjelo se da su večeras domaći košarkaši prikupili snagu u tom periodu. Jednu od najslabijih ekipa ABA lige, ali i tim koji je počeo da podiže formu u prethodnim rundama, rutinski su savladali u Beogradskoj areni.

Domaće su do trijumfa vodili Zagorac koji ništa nije promašio i Koprivica koji je dominirao parketom u trećoj i četvrtoj dionici. Dovoljno za prvu stotku u regionalnom takmičenju i trijumfalan povratak na parket nakon prinudne pauze za Partizan.

Goste iz Zadra Partizan je "lomio" upravo svježinom. Kada je hrvatski tim zastajao, Obradović je rotacijama uspjevao Partizanu da doda novu energiju. Tako su u pojedinim djelovima meča ključni igrači postajali momci koji su tek ušli u igru, a na kraju susreta među najefikasnijima nije bilo onih koji su utakmicu počeli.

 Partizan je startovao sa petorkom Mur - Panter - Dangubić - Ledej - Lesor, a osim francuskog košarkaša koji je večeras debitovao i bio blizu dabl--dabl učinka, ostali se nisu pretjerano isticali. Mnogo više su u centru pažnje bili igrači poput Zagorca i Koprivice, pa čak i Avramovića, Kuruksa ili Smailagića, koji su bili rezerve na početku susreta.

Dubina rostera umije da bude presudna stvar u ovakvim mečevima, a Zadrani osim u prvoj dionici nisu uspjevali ozbiljnije da pariraju brojnim raspoloženim igračima beogradskog tima.