Košarka

ŽELJKO OBRADOVIĆ PROGOVORIO O NAJBOLNIJOJ RANI: Najviše mi je žao zbog dve stvari!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Legendarni trener retko govori o ovoj temi, pa čak i 16 godina kasnije...

Izvor: MN Press - arhiva

Željko Obradović je najuspešniji evropski trener svih vremena, ali jedna stvar ga i dan-danas posebno boli. U pitanju je naravno neuspeh sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2005. godine, kada je bilo mnogo čarki unutar tima, pa smo ispali još u osmini finala.

Dobro se pamti i konferencija za medije nakon poraza od Francuske na kojoj je Obradović obećao da više nikada neće voditi  reprezentaciju. Prošlo je 16 godina od tada, a "Žoc" nije želeo mnogo da priča o tome...

"To je bilo više od moje gorke pilule, ali sport je takav".

 Mada, nije mi bilo lako. Davno sam rekao šta sam imao o tome. Najviše mi je žao zbog dve stvari, neiskorišćenog kvaliteta tog tima, ali i jednog Dejana Bodiroge i Dejana Tomaševića, koji su posle sjajnih izdanja, medalja, na takav način završili reprezentativnu karijeru", poručio je Željko Obradović u intervjuu za "Sport Klub".

Ne samo da neće nikada više voditi Srbiju, nego nijednu drugu reprezentaciju.

"Imao sam barem petnaestak ponuda, ali su svi ti nacionalni savezi dobili isti odgovor - ne, zauvek završena priča. Moja posebna emocija i dobar deo života, bila je jedna, jedina reprezentacija. Toliko o tome".