ZANIMLJIVO

BOGDANOV SAIGRAČ SE UGLEDA NA JOKIĆA! Amerikanac priznao: Hoću da budem košarkaški genije kao Nikola!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Američki košarkaš iz redova Atlante se divi Nikoli Jokiću.

Izvor: Profimedia

Saigrač Bogdana Bogdanovića želi da postane Nikola Jokić u budućnosti. Tako u najkraćem može da se opiše izjava Džona Kolinsa.

Američki košarkaš, koji pokriva pozicije krilnog centra i centra, bi voleo da bude kao superstar Denvera i to ne krije.

Otkrio je to u razgovoru sa bivšim košarkašem Džej-Džejem Redikom. Tačnije, tako je odgovorio na pitanje o tome gde sebe vidi za nekoliko godina.

"Jedan od mojih omiljenih igrača koje volim da gledam je Jokić. Ne kažem da želim da budem Nikola, već da igram sa takvim strpljenjem. Da budem strpljiv, da vidim stvari pre nego što se dese. Da 'čitam' igru na visokom nivou", priča Kolins.

Ove sezone je jedan od najboljih igrača Hoksa, prosečno beleži 17,6 poena, 7,9 skokova i 2,1 asistenciju po meču.

"Mogu da trčim, da zakucavam, da pogađam otvorene šuteve, sve to je sjajno, ali želim da budem košarkaški genije, da razumem igru. Želim baš to, da donosim prave odluke i da pomažem timu da pobeđuje."

Ovako je Jokić igrao protiv Klipersa:

Složio se sa konstatacijom Redika da je za mlađe igrače veoma bitno da na vreme shvate šta žele u budućnosti i da je atleticizam nešto što nestaje s godinama.

"Gledam mnoge visoke momke, ali gledam igrače kao Lamarkusa Oldriža koji ima veštine, ume da pogodi trojku, da igra na niskom postu, igra solidnu odbranu. Važno je da opstaneš u ligi zbog svega što umeš. Njega gledam kao primer dugotrajnosti i onih koji razumeu kako se igra na pravi način", zaključio je Kolins.