Košarka

DERBI ABA U PODNE - PANTERI HOĆE DA RUŠE ZVEZDU S TRONA: Radonjić ima gomilu problema, domaćin nema poraz na svom terenu

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Ova nedelja počinje derbijem u ABA lige, sastaju se prvoplasirani i drugi tim takmičenja.

Izvor: YouTube/Screenshot/KK SC Derby/MN Press/MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda i FMP igraju derbi ABA lige u matine terminu, od 12 časova. U terminu dosta neobičnom za crveno-bele tim Dejana Radonjića gostuje u Železniku, a prenos će biti na Arena sport Premium 1. 

Ovim se završava prvi deo sezone za oba kluba i prvi put u sezoni se sastaju trenutno prvoplasirani i drugi tim ABA. Prošle sezone Zvezda je lako izašla na kraj sa "panterima" pošto im je u prethodna dva meča ubacila preko 100 poena. 

Ipak ovo je potpuno drugi FMP, sa novim liderima, novim trenerom i novim timom. Geret Nevels i Brajs Džons su se sjajno uklopili u sistem Nenada Stefanovića i za sada je tim iz Železnika doživeo poraze samo od Partizana i Budućnosti. 

Nijednom ove sezone nisu poraženi na svom terenu, ali im sada u goste dolazi evroligaš i najbolja ekipa u ligi. Crvena zvezda ima svojih problema, verovatno ni na ovom meču neće biti Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića, a trener Dejan Radonjić je najavio da još neki igrači imaju probleme. 

Posle tesnih poraza od Barselone i Efesa, kao i pobede nad Bajernom u Evroligi deluje da su crveno-beli u odličnom ritmu uprkos svim problemima. 

Godio im je nešto lakši meč u ABA protiv Borca, ali sada moraju da nastave sa pobedama jer upravo FMP, kao i Partizan, čekaju kiks ekipe sa Malog Kalemegdana i nadaju se da mogu da se nađu na vrhu tabele.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt