Košarka

JANIS PREKRŠIO ZAKONE FIZIKE - ON JE ČUDO OD IGRAČA: Zaleteo se, stao, pa monstruozno zakucao! (VIDEO)

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Neverovatan potez grčkog košarkaša na meču Milvokija i Bostona.

Izvor: Twitter/NBA/printscreen

O fizikalijama Janisa Adetokunba priča se godinama, ali grčki košarkaš pronalazi načine da pomeri granicu! Njegovo zakucavanje na meču protiv Boston Seltiksa verovatno se krši sa pojedinim zakonima fizike, pošto je košarkaš Milvoki Baksa uradio nešto neverovatno.

Na isteku treće deonice Janis je izveo spektakularno zakucavanje i to nakon što je krenuo ka košu, zaustavio se i potop ponovo poleteo kako bi snažno zakucao.

Njegov potez jedan je od najatraktivnijih u uzbudljivoj NBA noći kada će veliki broj mečeva biti na programu. Zbog praznika u SAD igraće se mečevi jedan za drugim, a program su otvorili Njujork Niksi i Atlanta Hoksi. Na tom meču igrao je Bogdan Bogdanović, ali je njegov tim ubedljivo poražen.

Tamo je domaćin bio bolji, a deluje da se to neće ponoviti na meču koji je obeležilo Janisovo zakucavanje. Milvoki je sačekao Boston, a samo su povremeno potezi poput ovog koji je izveo Adetokunbo davali nadu Baksima.

Seltiksi su bili veoma sigurni tokom većeg dela meča, pa ih nije omelo ni kada je dvostruki MVP NBA lige zakucao za "minus četiri" u finišu trećeg perioda. Oporavili su se od toga, vratili dvocifrenu prednost u poslednjem kvartalu i sigurno zakoračili ka pobedi.

Pogledajte Janisovo zakucavanje koje mnogi ne bi mogli da izvedu: