Košarka

BIO JE PRVI PIK NBA DRAFTA, SADA JE OPET OTPUŠTEN: Sunovrat Kanađanina se nastavlja, traži novi klub!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Neverovatna sudbina Entonija Beneta. Dobio je novi otkaz...

Izvor: Profimedia

Odabran je Entoni Benet 2013. godine kao prvi pik na NBA draftu od strane Klivlenda i najavljena je svetla budućnost. Bio je i prvi Kanađanin koji je sa prvog mesta izabran.

Umesto toga dogodilo se upravo suprotno - sunovrat i strmoglav pad. Dobio je novi otkaz, ovog puta u Hapoelu iz Jerusalima.

U redovima izraelskog kluba je prosečno beležio sedam poena po meču u domaćem šampionatu i FIBA Ligišampioa, pa su odlučili da umesto njega dovedu Džona Egbunua. A, Entoni je slobodan da bira novi klub...

Nije se snašao kanadski košarkaš u Kavsima, probao je u Minesoti i Torontu, pa je odlučio da ode u Evropu. Igrao je kod Željka Obradovića u Fenerbahčeu, bio je deo tima koji je osvojio Evroligu. Doduše, nije imao baš neki veliki uticaj na taj uspeh. Odigrao je ukupno 10 mečeva sa prosekom od 1.2 poena po utakmici, pa je brzo dobio otkaz.

Probao je preko filijala Detroita, Bostona i Klipersa zatim da se vrati u najjaču košarkašku ligu na svetu, ali mu to nije uspelo. Zato je otišao u Hapoel gde se zadržao svega tri meseca, pošto je 25. avgusta potpisao ugovor.

Pad jednog od najperspektivnijih košarkaša se nastavlja...

Tagovi

NBA