Najbolji kad je najteže

OD TRAGIČARA DO HEROJA - OVAKO JE BOGDAN PREOKRENUO MEČ: Nije mogao da pogodi ništa, ali sa klupe je čuo - SAMO ŠUTIRAJ!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Znaju u Atlanti ko ima pobednički mentalitet.

Izvor: Profimedia

Bogdan Bogdanović je bio heroj Atlante u pobedi nad Filadelfijom 98:96. a nije izgledalo da će tako biti. Srpski šuter je nedavno izašao iz duge povrede, taman na vreme da pomogne svojoj ekipi koja je desetkovana.

Kao i brojne druge NBA ekipe Atlanta je pogođena sa ogromnim brojem zaraženih virusom korona, a trener Nejt Mekmilan je odmah posle pobede nad Filom rekao da je oduševljen njegovim povratkom. 

"Sjajno je imati Bogija, jednog od naših startera, jednog od igrača kojeg volimo da imamo na terenu. To što smo na terenu imali jednog od igrača kome inače želimo da damo loptu u ruke je zaista dobro", istakao je on. 

Bogdanović je uspeo da uradi neverovatnu stvar na ovom meču. Nije ga išlo, nije uspeo da uhvati ritam i promašio je prvih 13 šuteva! Toliko je promašivao da je već počeo da mislin da će oboriti neki od negativnih rekorda NBA lige! 

"Trebalo je vremena da pronađem svoj ritam, ali na kraju je postalo lično, znate. Ne mogu večeras da obaram rekorde, to sam sebi ponavljao! Neki šutevi su ulazili pa izlazili, a ja znam da moram da nastavim da verujem kada se to dešava. Sve su to bili dobri šutevi, nisu bili isforsirani. Ništa nije bilo isforsirano", rekao je posle meča Bogdanović. 

Ali nijedan rekord nije pao, pala je samo Filadelfija. Posle 13 promašenih šuteva kao pravi šampion Bogdanović se digao i uspeo da pogodi! Na samo nekoliko minuta do kraja meča dao je trojku za vođstvo 91:90 i od tada je sve ulazilo kao kap! 

Do kraja četvrte četvrtine u poslednja tri minuta pogodio sva četiri šuta i ne samo da je preokrenuo utakmicu već je i doneo bitnu pobedu svom timu. A trener Atlante je znao kome da veruje. 

Bogdanović je od početka svoje karijere prvo u Partizanu, a onda i u Fenerbahčeu pogađao velike i bitne šuteve, a sada mu je trener rekao da nastaiv da šutira i pored 13 promašaja.

"Nije uspeo da pogodi šut do poslednjih pet minuta, mislim da je bio 0/13 i rekao sam mu da će sledeća ući, samo nastavi da šutiraš. I on je uspeo da pogodi šuteve kada je bilo potrebno. O tome se radi, kada je vreme za pobedu morate da pogodite", rekao je posle meča Nejt Mekmilan.