Da li će uspeti?

KORONA BUKTI, A NBA LIGA SE TRKA SA NJOM: U Americi menjaju pravila da Božić ne bi propao!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

U ligi čine sve da najvažnije utakmice budu gledane i zanimljive

Izvor: Profimedia

NBA liga je pred važnom odlukom. Igrači zaraženi koronom ubuduće će biti u karantinu šest dana, a ne 10.

Iako još nije ozvaničeno skraćenje neophodnog roka, izvesno je da će nadležni poslati tu odluku timovima i da će njom obezbediti da se najbolji košarkaši brže vraćaju na teren. Naravno, nakon što budu poštovane sve neophodne procedure.

NBA i dalje trči trku sa vremenom zbog predstojećih utakmica na Božić, koje su uvek jako gledane u Americi i koje su prioritet pri pravljenju kalendara ligaškog dela.

Odluku o kraćem karantinu već je doneo NFL, uz objašnjenje da je objavljena nakon konsultacija sa nadležnim infektolozima i drugim medicinskim stručnjacima.

Poznato je da je u NBA ligi korona "buknula" i da je čak 90 odsto igrača zaraženo novim sojem, Omikron. Ove sezone u "kovid-protokol" ušao je čak 141 igrač, a u decembru čak 127. Trojica igrača su više puta morala da se povinuju tim pravilima.

Ove godine bi u Božićnoj noći trebalo da budu odigrane utakmice Njujork Niks - Atlanta, Milvoki - Boston, Finiks - Golden Stejt, Lejkersi - Bruklin i Juta - Dalas. Trenutno su u izolaciji zbog kovid-protokola Luka Dončić, Janis Adetokumbo, Kevin Durent, Kajri Irving, Trej Jang... Preveliki broj zvezda će odsustvovati da bi Božićna NBA noć bila "prava".