NESTVARAN PREOKRET

BILI SMO MRTVI, A ONDA JE ON URADIO TO: Šaras o potezu koji je razbesneo Barsu - zbog Amerikanca su uradili NEMOGUĆE!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ajzea Kenan je uradio nešto što je probudilo rivala i inspirisalo ih za jedan od najvećih preokreta u skorijoj istoriji Evrolige.

Izvor: MN Press/Twitter/@Eurohoopsnet/Printscreen

Neverovatno je šta je Uniks dozvolio sebi u meču protiv Barselone. U spektakularnom meču Evrolige, vodili su 20 razlike na početku poslednje četvrtine, a na kraju su izgubili.

I dok su jedni u Španiji pisali da je ovo "najveći preokret u istoriji Evrolige", drugi su kao "krivca" istakli igrača Uniksa i njegov potez kojim je ućutkivao publiku u Barseloni!

Barsa je savladala Uniks 111:109 posle produžetka, a sve nakon što je u uvodnim minutima četvrte četvrtine na semaforu stajalo 57:77 u korist ruskog tima.

Ekipa koja igra najatraktivniju košarku u Evroligi nije uspela da izdrži dok kraja susreta, a mnogi su označili Ajzeu Kenana kao jednog krivaca za "izazivanje sudbine".

On je posle ubačene trojke u jednom trenutku vratio Uniks na "plus 15" na pet minuta do kraja meča, a pogodak je proslavio prstom na ustima, poručujući navijačima u Barseloni da ućute.

Ali od tada je sve pošlo po zlu za Uniks, toliko da je i trener Barselone Šarunas Jasikevičijus bio upitan o Kenanovom potezu.

"Ekipa je bila 'mrtva', trener je bio 'mrtav', publika je bila 'mrtva'... Sve dok igrač ne napravi takav potez i probudi sve u hali. Radio je to i na drugim utakmicama. Viđali smo to i u Tel Avivu. Ne mislim da je to bio loš potez, to je normalno kada toliko vodite u Barseloni. U NBA stilu", rekao je Jasikevičijus posle meča.

Kenan do kraja četvrte četvrtine više nije ubacio nijedan poen, a Barsa je uspela da na krilima Nikole Mirotića prvo stigne do produžetka, a onda i pobede.