CAR!

BANKROTIRAO SAM, A ONDA MI JE ŠEK POKLONIO 70.000$: Ponovo sam postao MILIONER, pa shvatio kakav je to čovek!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Četvorostruki šampion je ostao bez dinara posle karijere i zamolio je Šeka da mu pozajmi novac. Nije hteo, poklonio mu je novac umesto toga, a njegov prijatelj je posta milioner.

Izvor: YouTube/Graham Besinger/djvlad/Screenshot

Mnogo je novca u sportu, ali mnogo je i onih koji ne umeju da barataju njime. Ogroman broj sportista zbog bahatosti i loših investicija bankrotira već u prvim godinama nakon završetka karijere, prosto jer nisu imali plan šta će raditi kada dođe penzija, a utisak je da ih je možda najviše u košarci.

Jedan od onih koji su znali kako sa novcem bio je i čuveni centar Džon Sali, inače četvorostruki šampion NBA lige, koji je ubrzo po završetku karijere ostao "bez cvonjka".

Košarkaš iz Bruklina, nekadašnji 11. pik na draftu, najpoznatiji je po igrama u Detroitu sa kojim je bio osvajač šampionskog prstena 1989. i 1990. godine, dok je isto uradio i sa Čikagom 1996, odnosno Lejkersima 2000. godine. To mu ipak nije omogućilo lagodan život, pa je morao da se snalazi.

Čim se penzionisao ostao je bez novca, ali je tek onda dobio ideju kako da dođe do bogastva, pa je zamolio Šekila O'Nila da mu pozajmi novac, za njihove uslove čak ne ni toliko veliki.

"Kad mi je bio potreban novac, Šek je samo rekao 'koliko ti je potrebno?'. Rekao sam 70.000 dolara. Želeo sam da mu vratim, a on je rekao da je sve u redu", prisetio se Sali koji nikada neće zaboraviti kako mu je O'Nil pomogao u trenutku kada niko drugi nije želeo.

Šta je učinio Džon Sali? Uložio je u posao sa kanabisom, što ga je na kraju ponovo učinilo milionerom. Posao mu i dalje "cveta", a njegovo bogatstvo sada se procenjuje na oko 15 miliona dolara.

Na kraju je Sali insistirao da vrati novac O'Nilu, ali legendarni centar nije želeo ni da čuje...

Tagovi