Košarka

NEVEROVATAN MEČ U ŠPANIJI, 47 POENA ZA ČETVRTINU NIJE DOVOLJNO: Džanan Musa pokazao zašto je bio u NBA  ligi (VIDEO)

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Filmska četvrtina u "Fonteti"!

Izvor: Profimedia

Koliko neponovljiv meč su odigrali Valensija i Breogan u "Fonteti" dovoljno će reči konačan rezultat, to jest skor po četvrtinama - 97:98 (19:29, 17:21, 14:25, 47:23).

Dakle, Valensiji nije bilo dovoljno ni to što je oborila rekord u broju poena u jednoj četvrtini, pre svega jer je na drugoj strani bio odlični Džanan Musa (22).

Košarkaš iz BiH odigrao je najbolji meč od kada se početkom godine vratio iz NBA u Evropu. Ubacio je 33 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije. Pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja i odbio napade domaćih, koji su gubili čak 28 poena početkom poslednje četvrtine!

Naravno, to je rekord španske lige, ali neće biti prevelika uteha evroligašu u čijem su dresu najefikasniji bili Klemen Prepelič sa 24 poena i Martin Hermanson sa 19. Posle ovog poraza, Valensija zauzima deveto mesto, dok je Breogan na osmoj poziciji.

Mnogi su bili iznenađeni kada je Musa letos odlučio da pređe u doskorašnjeg drugoligaša posle dvogodišnje epizode u Bruklinu i polugodišnje u Efesu. Međutim, on se u Španiji definitivno pronašao i za sada prosečno postiže 18,4 poena u proseku.

Pogledajte kako je igrao u Valensiji:

Džanan Musa
Izvor: YouTube/ACB
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi