Teško je...

BJELICA JE DOBAR, ALI GOLDEN STEJT ŽIVI OD KARIJA: Stef je najbolji u istoriji i bez njega ne pobjeđuju!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Sjajni bek voriorsa propustio je meč protiv Toronta, a povredama izmučeni Golden Stejt nije mogao do iznenađenja.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Golden Stejta lako su poraženi na gostovanju u Torontu, a to nije nikakvo iznenađenje imajući u vidu ko sve nije igrao za tim Stiva Kera. Trener Voriorsa na ovo putovanje nije ni poveo najboljeg trojkaša u istoriji NBA lige Stefa Karija, a kada beka Golden Stejta nema u timu - to je potpuno drugačija ekipa.

Pored Karija odsustvovali su i Drejmond Grin, Andre Iguadala, Oto Porter i Endrju Vigins, a Nemanja Bjelica i ostatak ekipe nisu imali snage da naprave iznenađenje u Kanadi. Ipak, srpski košarkaš odigrao je dobru utakmicu u noći između subote i nedelje.

Nemanja Bjelica je ovaj meč završio sa 10 poena, uz po tri skoka i asistencije, a gledajući po iskustvu bio je lider mladog tima Golden Stejta. U odsustvu najvećih zvijezda u prvi plan iskočio je mladi Džonatan Kaminga koji je postigao 26 poena, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi izostanak najboljih.

Prije svega Stefa Karija koji je dobio nekoliko dana odmora nakon fantastičnih igara sa početka nove sezone.

U pobjedničkom timu istakli su se Fred Vanvlit sa 27 i Skoti Barns sa 21 poenom, a Toronto Reptorsima ovo je bila veoma važna pobjeda. Upisali su treći trijumf na poslednja četiri meča i tako sustigli Atlantu koja se nalazi na desetom mestu i drži poziciju koja vodi u doigravanje.

Pored meča u Kanadi tokom noći je odigrano još pet NBA susreta, a na terenu je bio još jedan srpski košarkaš. Prethodnih dana se pričalo o njegovom odlasku u Razvojnu ligu, a Aleksej Pokuševski je u pobedi Oklahome nad Klipersima bio dvocifren.

Za samo devet minuta na parketu nekadašnji košarkaš Olimpijakosa ubacio je 10 poena, a imao je i pet uhvaćenih lopti. Njegov tim stigao je do pobede trojkom u poslednjim sekundama meča, a precizan je bio Šaj Gildžus-Aleksander, koji je bio centralna figura meča u poslednjem minutu.

NBA - u noći između subote i nedelje

Boston - Njujork Niks 114:107
Bruklin - Orlando 93:100
Toronto - Golden Stejt 119:100
Oklahoma - LA Klipers 104:103
Milvoki 90 - Klivlend 119
Juta - Vašington 103:109

Tagovi