Košarka

GOREO "PIONIR" - ZVEZDA TROJKAMA SRUŠILA BAJERN

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je u pravom rolerkosteru savladala Bajern! Škripalo je u skoku, ali konačno smo dočekali da proradi šut za tri!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je trijumfom na svom terenu došla ne samo do bitne pobede već i do šanse za plej-of Evrolige, pošto je sada deveta na tabeli.

CRVENA ZVEZDA - BAJERN 81:78 (20:21, 26:24, 19:22, 16:11)

Dočekali su navijači da i ovom timu proradi šut, celo prvo poluvreme igrači Dejana Radonjića promašili su jednu trojku, a na kraju je čak deset šuteva za tri upalo u koš!

Na kraju je u finišu šut malo popustio, ali je odbrana i skok koji su "škripali" ceo meč dovedeni u red, pa je meč prelomljen u poslednjih pet minuta.

Skok u napadu držao je tokom celog meča Nemce u igri, a na kraju je Bajern skupio 19 ofanzivnih skokova. To je bilo dovoljno samo da 35 minuta budu u igri.

Pri rezultatu 70:69 Bajern je stao. Ivanović je doneo prednost Zvezdi, Luka Mitrović je pogodio između tri igrača, a kada je Lazić dao trojku za 76:70 sve je proključalo. Luka Mitrović je nastavio seriju i sa 78:70 Bajern nije uspeo da se vrati.

Prvo ime meča svakako je Nikola Kalinić, koji je tokom svih 40 minuta nosio svoj tim. Dao je 20 poena bez šutnute trojke, dodao tome 7 skokova i 4 asistencije. Sa druge strane svoj tim je vodio Vladimir Lučić. Pogađao je iz svih pozicija, završio meč sa 21 poenaom, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Kod Zvezde je igralo 11 igrača, svi su se upisali u strelce, a posebno impresivan pored Kalinića bio je kapiten Branko Lazić, Dao je 12 poena, šutirao za tri 3/5 i uz to sjajno igrao odbranu.