Košarka

OGLASIO SE EVROKUP - "OŠTEĆENI SU PROTIV PARTIZANA": Sudije pogrešile u finišu meča na štetu Slaska

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

U poslednjem napadu Slaska desio se propust, potvrdio je Evrokup.

Izvor: MN Press

Partizan je u utorak ostvario "tesnu" pobedu nad Slaskom u Evrokupu (75:73) nakon herojske sekvence Nemanje Dangubića, dok je rivalu iz Poljske ostalo još dovoljno vremena za poslednji napad.

Odgovornost je preuzeo Lukaš Kolenda koji je krenuo u prodor, međutim zaustavio ga je Zek Ledej, a dok su sa klupe gostiju tražili faul - arbitri su pokazali aut za Partizan. Ovakvom odlukom nije bio zadovoljan ni trener Andrej Urlep, dok je sada analizom utvrđeno da je Slask oštećen.

Evrokup se oglasio zbog kontroverzne situacije i saopštio da je Slask trebalo da dobije dva slobodna bacanja zbog faula nad Lukašom Kolendom, čime bi imali priliku da izjednače rezultat.

"Sudijski tim presudio je da je lopta napustila igru od igrača Slaska i posed dodedila Partizanu. Kontakt koji se desio između Zeka Ledeja i Lukaša Kolende bio je unutar polukruga, dok je igrač Slaska bio u faulu i nameštao se da šutira. Zbog toga, trebalo je da bude dosuđen faul odbrane", stoji u saopštenju.

Ovakve stvari naravno nemaju uticaj na konačan ishod utakmice, odnosno Slask ima samo moralnu satisfakciju da su bili u pravu kada su se pobunili zbog nedosuđenog faula.

Partizan trenutno ima skor od šest pobeda i jednog poraza, a potpuno obrnuti učinak ima Slask.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi