Košarka

LUDA POBEDA PARTIZANA! SPREČENA SENZACIJA NA 5 SEKUNDI DO KRAJA: Crno-beli se mučili, povrede ih omele, a onda Dangubić!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Partizan savladao Slask u Evrokupu.

Izvor: MNPress

Drama, triler završnica, problemi sa povredama i na kraju teško izvojevana pobeda Partizana!

U poslednjih pet sekundi je Nemanja Dangubić dao ključne poene i doneo crno-belima pobedu protiv Slaska - 75:73 (22:15, 15:20, 17:17, 21:21).

Imaće Željko Obradović veliku glavobolju uprkos trijumfu. Igrao je bez povređenog Kevina Pantera, Rade Zagorac i Rodions Kuruks su morali da uđu u igru zbog povreda Gregora Glasa i Uroša Trifunovića. Trifunović je u padu posle zakucavanja ostao raskrvavljen... Uprkos svemu tome je srpska ekipa uspela da zabeleži trijumf.

Slask je bolje započeo utakmicu. Pogodili su otvorene šuteve i stigli do vođstva (8:15). Tada je Željko Obradović reagovao tajm-autom.

Posle minuta odmora su se crno-beli "resetovali", napravili seriju 14:0 i preuzeli vođstvo (22:15). Bila je to najava bolje igre domaćeg tima.

Imao je srpski tim sve u svojim rukama, stekli su dvocifrenu prednost (30:17) i u potpunosti kontrolisali dešavanja na parketu. Međutim, u završnici prvog poluvremena su napravili veliki broj grešaka i dopustili protivniku da se u potpunosti vrati u meč (37:35).

"Neverovatno mi je kako smo izgubili koncentraciju u poslednja dva minuta i kako smo im dozvolili da se vrate u igru", rekao je Obradović u pauzi između dva dela.

Početak drugog poluvremena je bio manje-više isti kao prvo poluvreme. Svaki pokušaj crno-belih da naprave razliku je praćen greškama, pa su gosti ostali u igri i najavili dramu pred poslednji kvartal (54:52).

Stvari su krenule nizbrdo u poslednjem kvartalu. Prvo se Gregor Glas, tada najbolji strelac ekipe (18) povredio. Sa bolnom grimasom je otišao na klupu. Zatim je Uroš Trifunović odgurnut s leđa prilikom zakucavanja i imao je bolan pad, udario je glavom o parket, pukla je arkada. Onda je Koprivica zaradio petu ličnu (63:60).

Nedugo zatim je i Smailagić zaradio petu ličnu na četiri minuta pre kraja. Tada je Obradović morao da uvede Zagorca, koji do tog momenta nije ulazio u igru (68:65). Od tog trenutka je Kanter dao pet poena u nizu, doneo prednost svom timu, a Trifunović se vratio u igru sa čalmom oko glave (68:71).

Tada je na scenu stupio Nemanja Dangubić, dao je četiri ključna poena i doneo veliki trijumf svom timu.

PARTIZAN: Kuruks, Ledej 10 (7sk), Zagorac, Avramović 10, Koprivica 8, Dangubić 6, Smailagić 3, Miletić, Mur 4, Glas 18 (5as, 3sk), Trifunović 12, Madar 4 (7sk, 4as)

SLASK: Kolenda 9 (8as), Karolak 5, Kanter 21 (8sk), Džastis 6 (5sk), Gordon, Dževa 12 (7sk), Landževajn 4 (6sk), Gabinski, Mejers 4, Ramljak 12 (8sk).

Tagovi