Niko bolji!

KARI DAO TROJKU - PAO JE I REJ ALEN: Svi pričaju o ISTORIJI - 2.974 puta smo videli Stefovu magiju!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Niko nikada nije ovako šutirao.

Izvor: Profimedia

Stef Kari je to konačno uradio, postao je najbolji trojkaš u istoriji NBA lige! Svi su znali da će se to desiti na meču sa Njujork Niksima, pošto su mu nedostajale dve trojke da obori rekord Reja Alena sa 2.973. trojke u karijeri.

Već u prvoj četvrtini dva puta je pogodio iza linije za tri i sa 2 974. trojke postavio rekord koji verovatno nikada neće pasti! 

NJUJORK NIKS - GOLDEN STEJT 96:105

Na kraju je Kari meč završio sa pet trojki i tako se približio brojci od 3.000 trojki u karijeri. Pogledajte momenat kada je oborio Alenov rekord: 

Na ovom meču Kari je vodio svoj tim sa 22 poena, a sjajni su bili i Džordan Pul sa 19 i Endru Vigins sa 18 poena. Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica je imao jednu od najboljih partija ove sezone sa  14 poena i po 4 skoka i asistencije.

Izvor: Profimedia

Nije Niksima pomogla ni sjajna utakmica Džulijusa Rendla koji je bio najefikasniji u svom timu sa 31 poenom i 7 skokova. Derik Rouz je dodao 15, Alek Burks 14, a Imanuel Kvikli 12 poena. 

Posle meča Stef Kari je istakao da sada može da kaže da je najbolji šuter ikada!

"Ranije nikada nisam želeo da pričam da sam najbolji šuter ikada, Sada kada sam oborio ovaj rekord mogu to da kažem bez ikakvih problema", rekao je on.