EMOTIVNO

TUGA I SUZE U ATINI ZBOG STEVANA JELOVCA: Grci podigli dres srpskog košarkaša, plakali i igrači i navijači (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Potresne scene iz Atine...

Izvor: Twitter/BasketballCL

Tragedija je potresla svet sporta i od nje se mnogi još nisu oporavili. Stevan Jelovac je preminuo od posledica moždanog udara zadobijenog na treningu, a njegov klub se već devet dana sa velikom tugom oprašta od bivšeg reprezentativca Srbije

U njegovom klubu AEK-u su održali obećanje i povukli su dres sa brojem 13 iz upotrebe. Učinili su to na meču FIBA Lige šampiona protiv mađarskog Sombatelja. Kako je sve izgledalo u dvorani i koliko niko nije mogao da kontroliše emocije je moglo da se vidi po snimku koji stiže iz Atine.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Veliki broj ljudi u dvorani je plakao, u suzama su bili igrači, članovi stručnog štaba... Bilo je izuzetno emotivno za sve. Posle povlačenja dresa su usledili gromoglasni aplauzi za Stevana.

Borio se naš košarkaš od sredine novembra, ali nažalost nije uspeo da dobije najvažniju bitku posle moždanog udara. Mnogi su potreseni posle svega što se dogodilo, a poslednji oproštaj od njega su svi koji su ga znali imali u Novom Sadu.

Jelovac je rođen u Novom Sadu 1989, a profesionalnu karijeru započeo je pre 13 godina u Vizuri. U inostranstvu je nastupao od 2011, noseći dresove klubova iz Turske, Italije, Litvanije, Španije, Nemačke, Rusije (u kojoj je pisao istoriju regionalne lige), Francuske i Grčke...