Košarka

BIO JE HIT NBA LIGE, SAD SE BORI DA IGRA SA JOKIĆEM: Nekadašnji Ol-star plejmejker hoće da pomogne Denveru

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ajzeja Tomas je na novom početku.

Izvor: Profimedia

Američki veteran Ajzeja Tomas (32) ne odustaje od NBA karijere, iako se godinama muči da dobije šansu i adekvatne minute.

Nakon što je nedavno nastupao za reprezentaciju SAD u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Tomas je potpisao ugovor sa filijalom Denver Nagetsa u razvojnoj ligi - Grand rapids goldom.

On će tamo nastupati pod vođstvom svog prijatelja i bivšeg NBA igrača Džejsona Terija, a takmičenje će biti održano od 19. do 22. decembra. U tom periodu će dvostruki učesnik Ol-stara pokušati da se nametne i da se vrati u tim Denvera, za koji je nastupao u sezoni 2018/19, ali na samo 12 utakmica.

Ljubitelji NBA lige najviše pamte Tomasa po sjajnim igrama za Boston u sezonama 2015/16 i 2016/17. Nažalost, tokom finala Istoka 2017. doživio je povredu kuka, nakon koje je ustanovljeno da je dugo igrao "preko" različitih povreda i zdravstvenih problema, uključujući i artritis.

Nakon rastanka sa Seltiksima 2017. igrao je kratko za Klivlend, Lejkerse, Denver i Vašington, a prošle sezone je nastupio na tri utakmice za Nju Orleans. U međuvremenu je često slao optimistične poruke da se nada da će ponovo dobiti šansu i da će se vratiti na najviši nivo.

Uprkos nagađanjima da bi mogao da se preseli u Evroligu, on je izričito odbacivao takvu mogućnost.