Košarka

MORNAR SLAVIO PROTIV ZADRA, PAVIĆEVIĆ: ČESTITAM SVOJIM IGRAČIMA, GORDIĆ ODIGRAO SJAJNO BEZ ZAMJENE

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Mornar Barskog zlata pobijedili su sinoć Zadra 76:71, u utakmici 11. kola AdmiralBet ABA lige.

Izvor: MONDO

To je treći uzastopni, ukupno četvrti trijumf barskog tima ove sezone.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Jeremić sa 18, Nemanja Gordić je ubacio 14, a MIlija Miković 12 poena.

“Prije svega želio bih se zahvaliti ekipi Zadra i publici na gostoprimstvu i na dočeku u prijateljskoj atmosferi. Zahvaljujem se u svoje ime, ime mojih igrača i stručnog štaba. Nadam se da će Zadar osigurati opstanak u ligi i da ćemo se vidjeti i dogodine”, kazao je Pavićević po završetku meča i nastavio:

“Što se same utakmice tiče čestitao bih svojim igračima, ušli smo u susret s idejom kako odigrati odbranu i napad da dobijemo, ali rekao bih da je odbrana bila ključna. Znali smo koje igrače izololovati i mislim da je dobra odbrana večeras donijela prevagu. Dobro smo otvorili susret, ali nakon toga smo krenuli igrati neku drugu igru u kojoj smo izgubili ritam u napadu, a jako smo loši bili u segmentu u kojem smo dozvolili 8 skokova u napadu. Imali smo i probleme s ličnim greškama, a tu bih pogotovo istakao Gordića koji je igrao bez zamjene i pohvalio bih ga, ali i sve igrače u globalu.”

Mornar je sinoć upisao deveti uzastopni trijumf nad timom iz Dalmacije, peti u dvorani „Krešimir Ćosić”. Sada Barani imaju skor 4-7 u ABA ligi i mirnije mogu da čekaju nastavak sezone.