Košarka

KAKO?! O OVA 2 POTEZA JOKIĆA BRUJI CEO NBA: Asistirao bez gledanja, ni ČETVORICA nisu mogla da ga zaustave! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Kako mu ovo uspeva? Nikome nije jasno!

Izvor: Twitter/The Athletic NBA

Neverovatno veče imao je Nikola Jokić! Nakon što je u prethodnom meču igrao sjajno, ali nije uspeo da donese pobedu svom timu nad San Antoniom, sada je praktičo sam dobio Sparse. 

"Flertovao" je sa trip-dablom pošto je uz 35 poena dodao 17 skokova i 8 asistencija, a ponovo ceo NBA priča o njegovim magičnim pasovima! 

Odavno se priča da nikada u ligi nije bilo visokog igrača sa takvim osećajem za igru, a sada je ponovo Jokić demonstrirao svoje umeće, U jednoj akciji je krenuo u prodor ispot koša, a igrači Sa Antonija su ga okružili. Čak četvorica su bila tu da ga zaustave.

Ali ni to nije bilo dovoljno, jer je on našao način da i pored njih doturi loptu Eronu Gordonu, koji  je ostao sam kao duh na trojci! Evo kako je to izgledalo:

I u drugoj akciji koja se prepričava asistenciju MVP-a lige iskoristio je Eron Gordon. A asistirao je Jokić jednom rukom! 

Dobio je pas, ostavio čuvara iza leđa, a kada je Gordonov čuvar rešio da "zatvori" Jokića ispod koša srpski centar nije čekao ni da primi loptu. Bez gledanja i bez zaustavljanja je jednom rukom dodao do Gordona. 

Njemu je ostalo da samo zakuca i završi akciju.  

Tagovi