Košarka

DONATAS TAROLIS - NOVI ČLAN BUDUĆNOST VOLIJA

Autor Milena Mijušković Izvor Vijesti

Donatas Tarolis, litvanski košarkaš koji igra na poziciji krilnog centra, novi je član Budućnost Volija. Stigao je iz Afjon Beledijea, za koji je u turskom prvenstvu ove sezone bilježio 10,4 poena, pet skokova i 1,5 asistenciju.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Karijeru je počeo u litvanskom Gargdžaiju, bio u Žalgirisu, austrijskoj Arkadiji, Litkabelisu i rumunskom Klužu. Sa reprezentacijom Litvanije je osvojio zlato na Univerzijadi 2017. godine.

Tarolis je potpisao ugovor do kraja sezone, a stigao je kao zamjena za Džejkoba Vajlija, koji je nestao iz Podgorice, navodno ljut što je igrao na poziciji krilnog, a ne klasičnog centra, pišu Vijesti.

Litvanac je u karijeri odigrao 23 utakmice u Evrokupu u dresu Litkabelisa i prosječno bilježio 5,1 koš i 2,5 skoka.

U Evroligi je igrao samo jednom, u sezoni 2014/2015, kada je protiv Nižnjeg Novgoroda za 10 minuta upisao po dva poena i uhvaćene lopte.

Kako se još ne zna ni kada će se na teren vratiti Danilo Nikolić, novajlija na poziciji krilnog centra je bio neophodan, jer Aleksandar Džikić sada na raspolaganju ima samo jednu "četvorku", Marka Jagodić-Kuridžu.

Litvanac vjerovatno nije i posljednje pojačanje u ovoj sezoni, jer se traži još jedan igrač koji bi u organizaciji igre rasteretio Džastina Kobsa.

Možda ce vas zanimati