Košarka

PREMINUO STEVAN JELOVAC

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Poznati srpski košarkaš preminuo od posledica moždanog udara.

Izvor: MNPress

Tužna vest stigla je iz Atine - Stevan Jelovac (32) je preminuo!

Nekadašnji reprezentativac Srbije preminuo je tri nedelje nakon moždanog udara koji je doživeo na parketu tokom treninga, a njegovo zdravstveno stanje nije se popravilo ni nakon što je porodica zahtevala prebacivanje na lečenje u Srbiji.

Informacije o smrti košarkaša potvrdio je njegov klub.

"Tragedija. Neizreciv bol. Tužna vest je malopre stigla iz Srbije. Naš borac, naš brat, Stevan je postao anđeo. Odleteo je u nebo", navodi se na sajtu AEK-a, koji je Stevanu bio poslednji klub u karijeri.

Tužne vesti za srpsku košarku...

Jelovac je u AEK stigao letos, nakon sezone provedene u Japanu. U karijeri je nastupao i za Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Ritas, Saragosu, Nižnji, Bamberg, Gazijantep.

On je 2011. godine pokušao da se domogne NBA, ali nije izabran na draftu. Pet godina kasnije bio je deo Letnje lige, kada je nastupao za Dalas, ali mu je karijera ipak bila vezana za Evropu i Aziju. Sa ekipom Lijetuvos Ritasa je igrao Evroligu u sezoni 2013/14, a nastupio je na deset mečeva litvanskog tima u elitnom takmičenju.

Sa 28 godina debitovao je za reprezentaciju Srbije, a tokom kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine nastupao je za njihov nacionalni tim sa mnogo uspeha. 

Tagovi