Košarka

IZNENAĐENJE SEZONE U ABA LIGI - ŠAMAR ZA CEDEVITA OLIMPIJU: NBA plejmejker debitovao, FENJERAŠ pobedio u Ljubljani!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Po svemu sudeći, biće još promjena u Sloveniji!

Izvor: MN Press

Iako je Cedevita Olimpija i ovu sezonu dočekala sa velikim ambicijama, posle 10 odigranih kola ima identičan broj pobjeda i poraza. A u nedjelju je doživjela najbolniji neuspjeh.

Tim Jurice Golemca izgubio je u duelu protiv fenjeraša iz Zadra - 73:74 (20:32, 19:15, 16:15, 18:12), uz katastrofalan nastup kapitena Jake Blažiča (1 poen za 22 minuta na terenu) i jako loš šut Džejkoba Pulena (1/6 za tri poena).

Goste je do senzacionalne pobjede vodio odlični bek Džastin Karter, sa 19 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Uz njega, veoma zapažen bio je i bekovski tandem Martin Junaković i Dominik Mavra (obojica ubacili po 14 poena).

Zadar je u Stožicama ostvario tek drugu pobjedu ove sezone, a Karterovi pogoci sa linije penala u posljednjem minutu bili su odlučujući za trijumf. Na drugoj strani je Pulen uspeo da pogodi samo jedno (za 73:74) na 15 sekundi do kraja, tokom kojih Cedevita Olimpija nije uspjela da napravi prekršaj.

Cedevita je ove sezone gubila i od FMP-a, Zvezde, Budućnosti i Mege, a u uvodnih 10 kola napravila je i promene u timu, jer je dovela nekadašnjeg NBA plejmejkera Jogija Ferela (na derbiju ubacio 11 poena), a rastala se sa centrom Žigom Dimecom i plejmejkerom Markusom Kinom.

Cedevita Olimpija Zadar
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi