ANALIZA

OBRADOVIĆ PRIZNAO - IGOKEA JE DOMINIRALA, A ZBOG NJIH SMO PREOKRENULI! Željko posle trijumfa otkrio šta je presudilo!

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Posle pobjede je Željko Obradović imao šta da kaže i svojim izabranicima.

Izvor: YouTube/Printscreen/BC Igokea

Napravio je Partizan veliki preokret u Laktašima. Uspio je da nadoknadi 14 poena minusa i da dođe do pobjede (70:68).

Po završetku meča Željko Obradović nije bio zadovoljan viđenim. Posebno zbog slabe igre njegovih izabranika tokom većeg dijela meča.

 Prvo je trofejni stručnjak analizirao statistiku utakmice, pa se onda obratio predstavnicima medija.

"Moja prva impresija je da je Igokea igrala izvanrednu utakmicu i da su oni dobili bilo bi zasluženo. To je sport, dali su sve od sebe, dominirali, ali eto dešavaju se ovakvi preokreti", rekao je Obradović.

Otkrio je i šta je bio ključ pobjede.

"Preokret se dogodio isključivo zahvaljujući energiji sa tribina, zahvaljujući navijačima, podigili su tim. Nismo igrali pametno, odbrambeno da, napadački ponovo loše. O tome pričamo i na tome radimo."

Pojasnio je potom pojedine statističke parametre.

"Pogodili smo četiri šuta za tri u poslednjoj četvrtini, ostalo je bilo dva od 20. Kada šutiraš za tri i kada pogodiš onda je drugačiji meč. Čestitam Igokei na svemu što su uradili i kako su pripremili meč. Želim im puno sreće. Ponavljam, ovo je pobeda navijača koji su nas podigli, a mi moramo da napravimo analizu i da vidimo zbog čega brzopleto šutiramo i gubimo lopte. Posebno pošto nas sada čeka težak period i put u Francusku na meč Evrokupa."

Na konstataciju da je njegova ekipa pokazala karakter zbog preokreta je imao šta da kaže.

"Uvijek će da se kaže da je karakter kada se preokrene, ali je bilo i gluposti. Borili smo se, energija nam je došla sa tribina, dali su igrači sve što su mogli i napravili smo nevjerovatan preokret. Žao mi je Igokee, sport je takav, nepredvidiv je."

Na kraju se zahvalio domaćinu.

"Hvala Igokei na sjajnom gostoprimstvu, prije svega kolegi Bajiću, Vuku Radivojeviću, vidjeli smo i predsjednika Mileta Dodika. Svaki put je ovdje bilo tako. Nadam se da ćemo moći da uzvratimo u Beogradu", zaključio je Željko Obradović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt