Košarka

ZVEZDA ZABLISTALA U RUSIJI! Sjajan meč crveno-belih - RAZBILI su Zenit!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Košarkaši Zvezde potpuno nadigrali ruskog rivala i rutinski pobedili u Sankt Peterburgu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda odigrala je jedan od najboljih mečeva u sezoni i praktično bez većih problema savladala Zenit u Sankt Peterburgu -75:63 (20:10, 15:17, 19:10, 21:26).

Ekipa Dejana Radonjića kontrolisala je rezultat od kada je Ognjen Kuzmić (11 p, 9 sk) ubacio devet poena u prvih pet minuta, posle čega je plejmejker Nejt Volters (14 p) "povukao" u drugoj četvrtini prodorima i održao odličan ritam u napadu. Uz konstantno čvrstu odbranu, prvi doprinos debitanta Erona Vajta i dobar nastup probuđenog rezerviste Maika Cirbesa, Beograđani su u trećoj četvrtini "slomili" domaćina i povećavali vođstvo do maksimalnih 20 razlike u 28. minutu (58:38).

Ispostavilo se da je tu bio kraj, jer Zenit večeras nije imao odgovor za Zvezdinu žestinu u odbrani, niti raspoložive adute koji bi bilo kako pokrenuli tim Ćavija Paskvala u napadu. Centar Džordan Miki dao je 16 poena (hvatajući ofanzivne skokove kada Kuzmić nije u igri), šuter Koner Frenkamp dodao je 12 i to je bilo sve od Zenitovih rešenja na polovini crveno-belih. Bivši igrači crveno-belih imali su loše veče - Džordan Lojd ubacio je pet poena, Bili Beron šest, a Mindaugas Kuzminskas i Aleks Pojtres nisu se ni upisali!

Kompletnija za oporavljenog Vajta, koji je proveo 10 minuta na parketu, Zvezda se vraća u Beograd, gde će narednih nedelja imati tri važne evroligaške utakmice - protiv Olimpijakosa, Barselone i Bajerna. I sve će biti odigrane u "Pioniru".

Crveno-beli će ući u tu seriju sa skorom 5-8, što govori o značaju večerašnje pobede, koja je bila drugi evroligaški uspeh Radonjićevog tima van Beograda ove sezone. Prvi su ostvarili na gostovanju Makabiju pre dva meseca, a ovaj trijumf sigurno će dati novi motiv i energiju ekipi koja bi uskoro mogla da bude kompletna, jer je u Rusiji falio plejmejker Nikola Ivanović.

ZENIT: Lojd 5, Zaharov, Karasjov 5, Beron 6, Puškov, Kuzminskas, Zubkov 9, Pojtres, Ponitka 2, Frankamp 12, Miki 16, Gudaitis 3.
ZVEZDA: Lazarević, Volters 14, Davidovac, Mitrović 6, Lazić 5, Kalinić 11, Dobrić 9, Holins 5, Marković 2, Vajt, Kuzmić 11, Cirbes 6.