TRAŽEN

SPEKTAKL! KRSTAJIĆ SELEKTOR ZEMLJE OD 211 MILIONA STANOVNIKA?! Srpski stručnjak preuzima novu reprezentaciju?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mladen Krstajić bi uskoro mogao da postane selektor sedme najmnogoljudnije države na planeti.

Izvor: MN Press

Pre nešto više od mesec dana je TSC iz Bačke Topole smenio Mladena Krstajića. Ali, kako stvari stoje neće još dugo srpski stručnjak biti bez posla.

Prema informacijama koje stižu iz Afrike Krstajić je glavni kandidat da sedne na klupu reprezentacije Nigerije!

Otkrio je to novinar Oluvašina Okeledži koji radi za "BBC" ("Bi-Bi-Si"). Kako navodi sve bi moglo da bude gotovo vrlo brzo.

"Krstajić je čovek kog Nigerija želi na mestu Gernota Rohra. Njegov odlazak bi trebalo da bude završen tokom nedelje, a čovek koji je vodio Srbiju na Svetskom prvenstvu u Rusiji bi mogao da ga zameni. Predstavnici Saveza će se sastati sa njegovim predstavnicima", navodi Okeledži.

Krstajić je u oktobru 2017. godine nasledio Slavoljuba Muslina na poziciji selektora "orlova", a do razlaza saradnje došlo je u junu 2019. godine posle ubedljivog poraza od Ukrajine (5:0).

Inače, Nigerija je sedma najmnogoljudnija zemlja na svetu! Prema zvaničnim podacima u Nigeriji živi preko 211 miliona ljudi! Ispred njih su Brazil, Pakistan, Indonezija, Amerika, Indija i Kina.

Najveća imena u nacionalnom timu Nigerije trenutno su Kaleči Ihenačo (Lester) i Viktor Osimhen (Napoli), a tu je i nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik.