Fudbal

LUKA JOVIĆ SAMO JEDNOM PIPNUO LOPTU! Nastavlja se AGONIJA srpskog centarfora u Real Madridu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Dok sa reprezentacijom Srbije uživa, u "kraljevskom klubu" ništa ne ide onako kako je Luka zamislio.

Izvor: Profimedia

Luka Jović vratio se u Real Madrid posle novembarskog "ciklusa" reprezentacije i nastavio po starom - igra malo i ne daje golove.

Srpski centarfor je prošle nedelje pogodio za nacionalni tim u trening-meču protiv Katara, a ne deluje da će skoro dati gol i za svoj klub, jer i kada dobije šansu da nastupi, ni ne podseća na gol-mašinu iz Ajntrahta.

U nedeljnoj pobedi protiv Granade u gostima (4:1), Luka je zamenio Karima Benzemu u 80. minutu i u preostalom vremenu samo jednom dodirnuo loptu.

Snažni srpski napadač tako je šesti put nastupio ove sezone za Real u prvenstvu, ali još se čeka da postigne prvi gol u takmičarskoj 2021/22. Za sada prosečno provodi po 12 minuta na terenu i u ovakvim okolnostima ne deluje da će ta minutaža uskoro biti promenjena na bolje.

U takvoj situaciji, Joviću će odlazak u tim gde će igrati u kontinuitetu sigurno biti realna opcija već u zimskom prelaznom roku, pogotovo što je 2022. godina u kojoj će biti odigran Mundijal. A Luka će sigurno hteti da u dobroj formi ode na svoje drugo Svetsko prvenstvo.

Nažalost, u ovom trenutku ga do dobrog statusa i optimalne forme ipak čeka dugačak put posle ovako teškog perioda u dresu Reala.