Opcija!

BOMBA - ROBI DOBIJA NOVI POSAO, ALI SVE ZAVISI OD DINAMA: Prosinečki će opet raditi u regionu?!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Legenda jugoslovenskog fudbala, Robert Prosinečki, ponovo bi mogao da se nađe u ulozi selektora.

Izvor: MN Press

Legendarni Robert Prosinečki blizu je novog trenerskog angažmana. Hrvat je prvi kandidat za selektorsku klupu Slovenije, prenose mediji u toj zemlji.

Ali, pregovori oko potpisivanja ugovora još nisu počeli. Zapravo, Slovenci prvo čekaju da upravo Dinamo iz Zagreba dođe i odvede njihovog selektora, pa da zvanično krenu u potragu za novim kormilarom nacionalnog tima.

Matjaž Kek, nekadašnji trener Rijeke, gotovo sigurno će napustiti selektorsku funkciju u Sloveniji. Njemu ugovor ističe ovih dana, nakon neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a pitanje je da li će mu biti ponuđen nastavak saradnje. Zato je za iskusnog trenera zainteresovan Dinamo, koji bi tako dugoročno mogao da riješi pitanje šefa struke.

Četvrto mjesto na kraju kvalifikacija je razočaravajući rezultat za Slovence, a Prosinečki je kao selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine pokazao da se odlično snalazi u toj ulozi. On je pominjan i kao selektor Hrvatske, ali je Zlatko Dalić uspio da odvede tim na još jedno veliko takmičenje.