KAKO VAM SE ČINI?

OVAKO BI IZGLEDALA REPREZENTACIJA JUGOSLAVIJE:Strani mediji ponovo sastavili tim, naš defanzivac bi komandovao odbranom!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kako bi danas izgledala fudbalska reprezentacija Jugoslavije, tema o kojoj se često raspravlja u regionalnim fudbalskim krugovima. Mišljenja su podijeljena, prisutno je i neizbježno favorizovanje "svojih", ali jedno je sigurno - bila bi to prava fudbalska velesila!

Izvor: MN Press/Profimedia

Skoro su tri decenije otkako ne postoji Jugoslavija, ali to ne spriječava novinare sa svih meridijana da maštaju o zajedničkoj reprezentaciji sastavljenoj od igrača iz bivših republika!

Tako je poznati argentinski "Ole" poslije plasmana Srbije i Hrvatske na Svetsko prvenstvo u Kataru napravio najboljih startnih 11 od bivših Ex-Yu država, međutim već i letimičan pogled govori da nisu naročito temeljno pratili nastupe ovih reprezentacija jer je tu i veliki broj igrača koji su "poznati", ali ne igraju često za državni tim.

Najviše igrača "dale" bi Hrvatska i Srbija - po četvoricu - dok su po jedan iz Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a Sjeverna Makedonija ne bi imala predstavnika u 11.

Na golu bi tako bio sjajni slovenački golman Jan Oblak, dok bi ispred njega igrali Šime Vrsaljko, naš Stefan Savić, Nikola Milenković i Aleksandar Kolarov. Upravo su bekovi najsporniji, pošto vremešni Kolarov već godinu dana ne igra za Srbiju, a i Vrsaljko je u svađi sa selektorom Dalićem.

U veznom redu očekivano dominiraju Hrvati: Marcelo Brozović, Mateo Kovačić i Luka Modrić, a društvo bi im pravio igrač Lacija, Sergej Milinković-Savić.

Što se tiče napada, tamo se našao dvojac kapitena svojih selekcija - Dušan Tadić i Edin Džeko

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt


Što se tiče klupe za rezerve, na njoj bi bili Miralem Pjanić (BiH), Adam Marušić, Stevan Jovetić (Crna Gora), Ivan Perišić (Hrvatska), Filip Kostić, Dušan Vlahović i Luka Jović (Srbija), a po njihovom mišljenju ne bi bilo mjesta za najboljeg strelca kvalifikacija među Ex-Yu reprezentacijama Aleksandra Mitrovića, kao ni "makedonskog bisera" u redovima Napolija Ejifa Elmasa, koji je sa svoja spektakularna 2 gola odveo svoju zemlju u baraž.

Tagovi