Neverovatno!

BOSANCI HTELI DA TUKU ZBOG RUSKE ZASTAVE, MISLILI DA JE SRPSKA: Bizaran incident u Zenici, reagovala policija! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Umalo da bude velikih nereda zbog greške i pogrešno protumačenog simbola.

Izvor: YouTube/Screenshot/Klix.ba/SportSport

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ukrajine igraju poslednji meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a susret u Zenici obeležio je i neobičan incident. On je nastao kao posledica greške organizatora, ali je čak i u tim okolnostima veoma čudan.

Na stadionu u Zenici na istu tribinu stavljeni su najvatreniji navijači domaćeg tima i svi navijači reprezentacije Ukrajine, što je vrlo brzo preraslo u sukob. Razlog za njega bila je ruska zastava koja se u jednom trenutku pojavila na tribini.

Ukrajinci su je okrenuli naopako, kako to inače rade navijačke grupe sa svojim "plenom", a domaći navijači svhatili su to kao provokaciju. U njihovim očima ruska zastava verovatno postala je srpska, pa su krenuli u obračun sa gostima!

Srećom, policija je brzo intervenisala i sprečila veći sukob na stadionu u Zenici.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Nakon nekoliko minuta guranja protiv domaćih i gostujućih navijača na severnoj tribini stadiona u Zenici, policija je uspela da smiri strasti. Nekoliko najborbenijih navijača udaljeno je sa tribine, ali sukob zapravo uopšte nije uticao na odigravanje meča.

Ovo je tek jedan u nizu navijačkih incidenata u BiH. Nedavno su se u Mostaru sukobili navijači Veleža i Zrinjskog, a pre toga je velikih problema imao i Borac iz Banjaluke.

Podsećamo, reprezentacija BiH porazom od Finske u pretposlednjem kolu izgubila je sve šanse da se plasira u Katar, dok su Ukrajinci pred večerašnji meč zavisili upravo od rezultata Finske i Francuske. Bitno im je da aktuelni svetski šampion savladaju rivala u tom meču, a da oni upišu trijumf protiv BiH.

Pogledajte snimak sa stadiona:

Sukob u Zenici
Izvor: YouTube/SportSport

Tagovi