POKLONI

BOSANCI OSTALI BEZ ŠANSI ZA MUNDIJAL! Ni crveni karton im nije pomogao, zvižduci za veliku zvezdu u Zenici

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Bosna i Hercegovina ni matematički nema šansu da ode na Svetsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia

Imala je Bosna i Hercegovina sve u svojim rukama pre meča u Zenici. Znali su da im je neophodna pobeda kako bi ostali u igri za plasman na Svetsko prvenstvo.

Rival na drugoj strani nije bio bauk, ali je selekcija Finske na kraju odnela sva tri boda - 1:3 (0:1).

Domaći tim im je u tome pomogao sa nekim katastrofalnim reakcijama u odbrani, a nisu iskoristili ni to što su gosti od 37. minuta igrali sa desetoricom. Uz sve to je Miralem Pjanić zvižducima ispraćen sa terena kada je zamenjen u 66. minutu.

U 25. minutu je Finska mogla da povede preko Pukija, ali iskusni napadač nije iskoristio penal. Iskupio se četiri minuta kasnije kada je asistirao Forsu, uz pomoć loše reakcije defanzivaca domaćina. Nešto kasnije je Raitala užasno startovao s leđa na Kolašincu i dobio direktan crveni karton, a Sead je morao da napusti teren zbog povrede.

Ni brojčana prednost im nije bila dovoljna. U 51. minutu je Finska izvela slobodan udarac, lopta je dugo putovala, umesto intervencije defanzivci Bosne i Hercegovine su odlučili da je puste da izađe u gol-aut. Puki je to pratio, vratio u peterac, a tamo je Lod duplirao prednost. Nadu je vratio Menalo u 69. minutu kada je smanjio na 1:2, ali to nije dugo trajalo. Četiri minuta kasnije je ponovo domaćin užasno reagovao, a O'Šonesi ostao potpuno sam na nekoliko metara od gola i rutinski postavio konačan rezultat.

Ovo ujedno najavljuje i dramu u grupi "D". Francuska je prva i ako pobedi Kazahstance večeras, rešiće svaku dilemu oko prvog mesta. Ali, za drugo će se voditi prava bitka. Finska ima 11, Ukrajina 9 bodova. U poslednjem kolu Finci dočekuju Francuze, a Ukrajinci gostuju Bosancima.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt