Neverovatno!

ZIDAN OSTAO BEZ NAJDRAŽEG DRESA ZBOG PRIJATELJA: U njemu osvojio Mundijal, a sad ne zna ni gde se nalazi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekadašnji francuski fudbaler će verovatno po prvi put čuti ovu zanimljivu priču...

Izvor: Profimedia

Davne 1998. godine Francuska je bila domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, a na svom terenu stigla je i do trofeja. Junak finala bio je Zinedin Zidan koji je bio dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi protiv Brazila (3:0). Tada je podigao najdragoceniji trofej u fudbalskom svetu, ali i ostao bez dragocenog suvenira.

Zidan je nakon finala Mundijala svoj dres poklonio Žeraru Ulijeu, nekadašnjem treneru Liverpula, a vredno parče tkanine nakon toga je imalo zanimljiv put. Danas bi na tržištu koštao pravo bogatstvo, ali umesto toga je ukras u kući jednog engleskog fudbalera.

Zinedin verovatno ni ne zna za tu priču, pošto je Deni Marfi tek sada otkrio da je u njegovoj sobi dres u kojem je desetka Francuza vodila nacionalni tim do trofeja.

"Žerar Ulije je bio moj menadžer u Liveprulu. znate, on je bio dobar sa Zidanom iz njihovih zajedničkih dana u Francuskoj, imali su prijateljstvo. Ja sam u Liverpulu imao neobičan put, malo sam igrao, pa išao na pozajmicu u Kru Aleksandriju, pa ponovo igrao... Jednog dana stigao je poziv za reprezentaciju", počeo je da objašnjava nekadašnji vezni fudbaler Deni Marfi - čovek koji je imao problema sa alkoholom, narkoticima i kockanjem.

Bivši igrač Liverpula, Totenhema, Fulama i Blekburna se nakon poziva za reprezentaciju našao u Ulijeovoj kancelariji, kako bi mu menadžer čestitao na uspehu.

"Dao mi je plastičnu kesu. 'Ovo je za tebe?, rekao mi je. Izvukao sam dres iz nje i video da piše Zidan, uz znak koji su na sebi imali dresovi iz finala Svetskog prvenstva. 'Zidan mi je dao ovo nakon finala, ali želim da ti uzmeš', dodao je Ulije. Bio sam u šoku! Rekao mi je da je to nagrada za put koji sam prešao u karijeri, od Kru Aleksandrije do reprezentacije", zaključio je Marfi.

Pitanje je da li Zinedin Zidan uopšte zna za ovu priču i kako bi gledao na to što je pokojni Žerar Ulije jedan tako dragocen predmet poklonio momku koji je samo devet puta obukao dres nacionalnog tima. Ipak bi Zinedinu Zidanu on mnogo više značio... 

Podsećamo, Francuzi su dve godine kasnije osvojili i Evropsko prvenstvo, a Zidan se sa reprezentacijom u finalu Mundijala našao i 2006. godine. Tada je zbog udaranja glavom Marka Materacija isključen u finalu, što je bio i kraj njegove karijere, a Italijani su stigli do trofeja.

Tagovi