Fudbal

PARTIZAN IMA ZA ČIM DA ŽALI: Urošević golčinom doveo "crno-bele" u vođstvo, Gent u finišu stigao do remija

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir

U 4. kolu Lige konferencija Partizan je osvojio bod u Gentu (1:1), što mu je dovoljno da gotovo izvjesno obezbedi drugo mjesto i plasman u 1/16 finala ovog takmičenja.

Izvor: Kurir

Gent trenutno ima deset bodova, Partizan sedam, Flora i Anortozis po dva. Crno-beli u narednom kolu gostuju Flori.

Gol za beogradski klub postigao je Urošević u 56. minutu.

Žaliće "crno-beli" za tri boda koja su im bila na dohvat ruke, a samim tim u prvo mjesto u grupi. Promašaji na evrosceni se ne praštaju...

U prvih 45 minuta, za više je prikazao Gent, ali najbolju šansu propustili su gosti. Maestralno je Natho izveo slobodan udarac, ali je lopta završila na stativi gola Bolata! U nastavku akcije Miljković je promašio čitavu loptu i tako propustio da matira golmana domaćih.

 Pokušavali su Kums i Ođiđa Ofoe, ali uzalud - Popović je bio maestralan. Mladi golman izrastao je u vrhunskog čuvara mreže. Potrebno je mnogo truda se pošalje lopta njemu iza leđa. Miloš Jojić nije iskoristio fantastičnu asistenciju Rikarda. Sa 11 metara Jojić je jako slabo šutirao u 56. minutu. E, zato Urošević nije! Magičan gol beka Partizana sa 17-18 metara donio je veliko slavlje fudbalerima Partizana! Raspalio je loptu koja je završila u daljem uglu gola Bolata. Rikardo je na isteku 70. minutu imao veliku priliku da zapečati subinu rivalu, ali je promašio zicer...

Uslijedila je serija napada Genta što se domaćima isplatilo u 80. minutu meča. Zaspala je odbrana Partizana poslije centaršuta, pa je Tisudiliju bilo lako da savlada ovoga puta nemoćnog Popovića.